Jana Witteman
Jana Witteman Rijk en Beroemd 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 5 best betaalde voetballers op het WK 2022 in Qatar

Op het WK 2022 in Qatar staan spelers op het veld die bedragen verdienen waar Jan Modaal steil van achterover slaat. Eerder schreven we al over het het misselijkmakende salaris van MbappƩ, koploper van de best betaalde voetballers die uitkomen op dit WK. Wie zitten hem op de hielen?

Kylian MbappƩ is momenteel de best betaalde voetballer ter wereld. Eerder weigerde hij een aanbod van Real Madrid en tekende ervoor om tot 2025 onder contract te blijven bij Paris Saint Germain. Die deal legt hem geen windeieren: de club bood hem een salaris van 50 miljoen euro per jaar.

De best betaalde voetballers op het WK 2022 in Qatar

Ook de andere vier best betaalde voetballers van het WK in Qatar zitten er warmpjes bij. Hoe hoog de bedragen precies zijn? Forbes heeft de inkomsten tijdens het seizoen 2022-2023 ingeschat, inclusief bonussen en tekengelden. Een top 5 waar zelfs sjeiks van schrikken.

1. Kylian MbappƩ

Leeftijd: 23
Land: Frankrijk
Inkomsten uit voetbal: 124,6 miljoen euro
Overige inkomsten: 17,5 miljoen euro

De Franse club Paris Saint-Germain ging verder dan ooit om MbappƩ aan de club te binden. Niet alleen het bizarre salaris was een manier om hem bij de club te houden, ook mag hij voortaan meepraten over belangrijke beslissingen die worden gemaakt. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe trainer of speler? Deze 23-jarige mag erover meepraten.

2. Lionel Messi

Leeftijd: 35
Land: Argentiniƫ
Inkomsten uit voetbal: 63,3 miljoen
Overige inkomsten: 53,5 miljoen

De Argentijnse superster Lionel Messi heeft aangekondigd dat het WK in Qatar zijn laatste wereldkampioenschap is. Met een totaal inkomen tijdens van ruim 110 miljoen euro tijdens alleen al het seizoen 2022-2023 kunnen we er in ieder geval vanuit gaan dat hij niet op een houtje hoeft te bijten tijdens zijn pensioen.

3. Cristiano Ronaldo

Leeftijd: 37
Land: Portugal
Inkomsten uit voetbal: 39 miljoen euro
Overige inkomsten: 58,4 miljoen euro

Ook voor Christiano Ronaldo zal dit wereldkampioenschap in Qatar waarschijnlijk zijn laatste WK-wedstrijd zijn. En met de huidige spanningen binnen zijn club Manchester United met de Nederlandse clubmanager Erik ten Hag, zou zijn pensioen weleens dichterbij kunnen zijn dan eerder gedacht. Toch is Ronaldo nog altijd onverminderd populair. De inkomsten die hij buiten het voetbalveld verdient, liggen zelf hoger dan zijn spelerssalaris. Dankzij samenwerkingen met onder andere Nike zijn de overige inkomsten van de Portugese speler geschat op een kleine 60 miljoen euro. Een fors bedrag, kun je wel zeggen. Toch wint hij het niet van Messi en MbappƩ.

4. Neymar Jr.

Leeftijd: 30
Land: Brazilie
Inkomsten uit voetbal: 53,6 miljoen euro
Overige inkomsten: 31,2 miljoen euro

Ooit een straatvoetballertje in de favela, nu een van de best betaalde voetballers ter wereld. De Braziliaanse linksbuiten Neymar Jr. heeft pas 30 lentes op de teller. Toch gaan er geruchten dat het WK 2022 in Qatar ook voor hem het laatste zal zijn. In 2017 maakte Neymar zijn transfer van FC Barcelona naar Paris-Saint Germain voor het schamele bedrag van 220 miljoen euro. Tot midden 2025 zal de speler nog betrokken zijn bij de Franse club.

5. Robert Lewandowski

Leeftijd: 34
Land: Polen
Inkomsten uit voetbal: 26,3 miljoen
Overige inkomsten: 7,8 miljoen

Op 34-jarige leeftijd is de Poolse topspits Robert Lewandowski sinds zijn entree bij FC Barcelona behoorlijk op dreef. Eerder dit jaar maakte hij een transfer van een kleine 44 miljoen euro naar de Spaanse club, en het lijkt erop dat hij de beloftes waarmaakt. Tijdens de afgelopen 18 wedstrijden scoorde hij 18 keer. Dat kan niet iedere voetballer zeggen.

Dit gaat Lionel Messi per seconde verdienen bij PSG

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.