Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

10 nieuwe topfilms die je nu op Netflix en HBO kunt streamen

Netflix en HBO Max hebben in totaal tien nieuwe topfilms aan hun aanbod toegevoegd. We zetten ze voor je op een rijtje, inclusief IMDb-scores en trailers.

De concurrentie tussen streamingdiensten is anno 2022 intens. Netflix moet opeens een hoop concurrenten naast zich dulden, die ook nog eens uit dezelfde vijver met bioscoopfilms vissen.

Nieuwe topfilms op HBO Max en Netflix

Ook deze week is het weer flink raak: zowel HBO Max als Netflix hebben een interessante lading aan topfilms aan hun aanbod toegevoegd. We zetten ze voor je op een rijtje. 

Nieuwe films op HBO Max

Groundhog Day (1993)

Groundhog Day is een komedie uit 1993, met Bill Murray in de hoofdrol. Hij speelt Phil, een narcistische weerman die voor zijn werk naar Punxsutawney in Pennsylvania moet om verslag te doen van de Groundhog Day-traditie. Maar dan blijkt hij vast te zitten in een tijdlus, een timeloop, en begint dezelfde dag telkens weer opnieuw. Klassieker!

IMDb-score: 8.1

The Dresser (2015)

Regisseur Richard Eyre heeft The Dresser gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk. De film is een aangrijpend drama over een oudere acteur, gespeeld door een Anthony Hopkins in topvorm, en zijn persoonlijke assistent, gespeeld door Ian McKellen. Aanrader voor liefhebbers van de betere dramafilm. Hopkins en McKellen als hoofdrolspelers, wat wil je nog meer?

IMDb-score: 6.7

Carnage (2011)

Het grote publiek leerde de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz kennen dankzij Inglourious Basterds. Dat smaakte naar meer, en daar krijg je een flinke portie van in Carnage, een een komedie die draait om twee koppel die bij elkaar komen na een ruzie tussen hun zoons. Aanvankelijk lijkt het erop dat de ouders het goed met elkaar kunnen vinden, maar gaandeweg ontspoort de boel. De set-up is kleinschalig, maar dat biedt acteurs als Waltz en Jodie Foster juist alle ruimte om te imponeren met hun acteerwerk. Zonder pauzes, geheel in real-time.

IMDb-score: 7.1

Drive (2011)

Drive is een unieke film die zich afspeelt in de seedy onderwereld van Hollywood. De hoofdrol is weggelegd voor Ryan Gosling, die een anonieme stuntman speelt die ‘s nachts als chauffeur werkt, met name voor criminelen. Wanneer een klus fout gaat krijgt hij de gevaarlijkste gangster van Los Angeles achter zich aan. Hij kan maar een ding doen: rijden, eindeloos rijden. Topfilm met vooral een soundtrack die je lang bij zal blijven.

IMDb-score: 7.8

Maria Full of Grace (2004)

Het verhaal van Maria Full of Grace draait om een zwangere Colombiaanse tiener die drugsmokkelaar wordt om wat geld bij elkaar te sprokkelen voor haar familie. Geen luchtig materiaal dus. Het is een harde film met een serieuze boodschap, maar laat dit pareltje uit 2004 vooral niet om die reden links liggen: Maria Full of Grace maakt indruk.

IMDb-score: 7.4

Nieuwe films op Netflix

Penoza: The Final Chapter (2019)

Als je fan bent van spannende thrillers binnen het misdaadgenre, dan is Penoza: The Final Chapter er zeker een om te overwegen. In deze Nederlandse film keert hoofdpersoon Carmen van Walraven (gespeeld door Monic Hendrickx) terug naar Amsterdam om onafgeronde zaken af te handelen, met alle gevolgen van dien. Verplicht nummertje voor fans van de serie!
IMDb-score: 6.2

Moonrise Kingdom (2012)

Netflix heeft met Moonrise Kingdom een nieuwe parel te pakken. Het is een unieke film van Wes Anderson, wat je eigenlijk al genoeg zou moeten zeggen. Het verhaal draait om twee jonge geliefden die ervoor kiezen om samen weg te lopen. Dat zorgt ervoor dat er een grootse zoektocht op poten wordt gezet om de twee te vinden. Gooi daar een schitterend visueel Wes Anderson-sausje en een topcast tegenaan en je hebt een uniek pareltje van een film.

IMDb-score: 7.8

The Wolf of Wall Street (2013)

Tja, wie heeft ‘m nou nog niet gezien? Netflix blijft The Wolf of Wall Street er steeds weer bijpakken. De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Jordan Belfort. Met een IMDb-score van 8.2 en een topcast met onder andere Leonardo DiCaprio en Margot Robbie hoef je niet te twijfelen: deze topfilm is het (her)kijken waard.

IMDb-score: 8.2

Get Out (2017)

Get Out is een vrij recente topfilm die zowel horror- als komedie-elementen bevat. Het verhaal draait om een jonge Afro-Amerikaanse man genaamd Chris logeert voor het eerst bij de familie van zijn vriendin. Aanvankelijk concludeert hij dat hun ietwat vreemde gedrag te maken heeft met hun interraciale relatie, maar verschillende verontrustende gebeurtenissen maken duidelijk dat er meer aan de hand is.
IMDb-score: 7.7

De hel van ’63 (2009)

Tot slot hebben we nog een Nederlandse film voor je, De hel van ’63. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en vertelt het verhaal van de beruchte Elfstedentocht uit 1963, de zwaarste Elfstedentocht ooit. We volgen een soldaat, een arbeider, een verpleegkundige en een boerenzoon, die alle vier besloten hebben om mee te doen. Het levert een heroïsch avontuur op, met een oer-Hollands tintje.

IMDb-score: 6.2

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.