Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘duivelse thriller’ wordt jouw favoriet dankzij Barry Keoghan

Na toprollen in prijswinnende series en films gaat Barry Keoghan nu eindelijk zijn eigen film dragen. Maak kennis met de “duivelse thriller” Saltburn.

Onlangs deelden we de eerste trailer voor Barber, een duistere thriller van Game of Thrones én Peaky Blinders-ster Aiden ‘Littlefinger’ Gillen. Hij is niet de enige bekende Ier die dit najaar zijn eigen thriller mag gaan dragen.

Megatalent Barry Keoghan

Maak kennis met Saltburn, een “deliciously devilish” thriller met Barry Keoghan in de hoofdrol. Marvel-fans kennen hem als Druig uit The Eternals, een personage dat helaas hoogstwaarschijnlijk niet meer terug zal keren, nu Marvel terug naar de tekentafel gaat.

Saltburn thriller Barry Keoghan
Barry Keoghan (Afbeelding: MGM)

Voor de oplettende DC-diehards is de 31-jarige acteur natuurlijk de Joker, dankzij een zeer korte (geschrapte) cameo in The Batman. Maar met die superhelden-ongein doe je de Ierse acteur eigenlijk tekort. Met zijn rollen in The Banshees of Insherin en The Killing of a Sacred Deer liet Keoghan de afgelopen jaren zijn indrukwekkende drama-chops zien.

Saltburn: duivelse thriller

Nu is hij dus terug in Saltburn, waarin hij voor de verandering de hoofdrol mag spelen. De thriller speelt zich af rond 2010 en volgt Oliver Quick (Keoghan), een Oxford-student die op zijn zachtst gezegd worstelt met zijn plekje vinden aan de prestigieuze universiteit.

Alles verandert echter wanneer hij terecht komt in de wereld van de charmante en aristocratische Felix Catton (Jacob Elordi), die hem uitnodigt op Saltburn, het uitgestrekte landgoed van zijn excentrieke familie, “voor een zomer om nooit te vergeten”.

Topcast, topregisseur

De officiële synopsis belooft een “beautifully wicked” verhaal over privilege en verlangen. Naast Keoghan is de cast ook niet misselijk, met onder andere Rosamund Pike, Richard E. Grant, Paul Rhyse en Carey Mulligan.

Mulligan zat ook in Promising You Woman, de indrukwekkende debuutfilm van de jonge schrijver en regisseur Emerald Fennell, die ook aan het roer staat van Saltburn. Oftewel: de potentie spat van deze thriller af.

Bioscooprelease

Op 1 december gaan we in de bioscoop ontdekken of Saltburn net zo indrukwekkend gaat worden als MGM ons belooft. Aan de hoeveelheid betrokken grote namen gaat het in ieder geval niet liggen. En ach, anders hebben we altijd Barber nog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.