Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

De mooiste Batmobile ooit staat te koop (en rijdt elektrisch!)

De iconische Batmobile uit de Batman-films van Tim Burton staat te koop. Wat ons betreft de mooiste bolide waarin de Caped Crusader rond heeft gereden, al zullen de topsnelheid en het prijskaartje je tegenvallen.

Matt Reeves zette dit jaar met The Batman een intrigerende versie van de Caped Crusader neer. Een beginnende Batman, een jonge Bruce Wayne, zonder de fancy gadgets uit de trilogie van Christopher Nolan. Dat zie je alleen al aan de Batmobile.

Batmans mooiste Batmobile

Een op de Dodge Charger gebaseerde auto, in plaats van de high-tech militaire Tumbler uit The Dark Knight. Het team achter de film ontwierp het chassis from scratch, met als doel om een intimiderende doch low-budget versie van de Batmobile neer te zetten.

Tof, maar wat ons betreft gaat er niks boven de Batmobile uit de films van Tim Burton. Dan hebben we het over Batman (1989) en Batman Returns (1992), waarin Michael Keaton nog de iconische DC-held speelde. De Batmobile van Burton heeft een iconisch design, een haast comicbook-achtig gestileerd uiterlijk, afkomstig van illustrator Julian Caldow.

Van LEGO naar de real deal

De bolide werd in 2019 zelfs in LEGO-vorm uitgebracht. Met maar liefst 3306 steentjes kon je een imposante replica in elkaar zetten. Op onder andere Marktplaats is de set nog te vinden. Is dat nog niet serieus genoeg voor je? Wil je de real deal ervaren? Dat kan, mits je bereid bent flink de portemonnee te trekken.

De ‘echte’ Batmobile uit de films van Tim Burton staat namelijk te koop. Na de opnames van Batman en Batman Returns belandde de filmauto in het pretpark Six Flags, in New Jersey. Daar vervolledigde de bolide het decor van een Batman-achtbaan. Daarna kreeg een fervente filmauto-verzamelaar de Batmobile in handen, die er nu vanwege onbekende redenen dus vanaf wil.

Batmans mooiste Batmobile Staat te koop
🎬 (Afbeelding: Warner Bros.)

Werkende vlammenwerpers

Het prijskaartje? 1.5 miljoen dollar. Daar kun je ook een mooie Ferrari van kopen, maar heeft je favoriete Ferrari ook een echt werkende vlammenwerper? We dachten het niet. De Batmobile kan echt vlammen spuwen en haken afvuren via de zijkanten. Sterker nog, de prop kan echt rijden. In de jaren tachtig werd er al een elektrische motor in gezet. Helaas was de tech toen iets minder ver dan nu: de Batmobile heeft een topsnelheid van 48 kilometer per uur. Als je geluk hebt.

Batmans mooiste Batmobile Staat te koop
🎬 (Afbeelding: Warner Bros.)
Batmans mooiste Batmobile Staat te koop
🎬 (Afbeelding: Warner Bros.)

Straalmotor

Ach, het is überhaupt al een wonder dat het hebbeding überhaupt kan rijden. De beroemde auto heeft een van glasvezel gemaakte carrosserie. De grote eyecatcher is uiteraard de straalmotor-turbine aan de achterkant. De Batman-vinnen maken het plaatje af.
We raden je vooral aan ook even de officiële verkooppagina van de Batmobile te checken, of je nou 1.5 miljoen dollar op je rekening hebt staan of niet. Vooral de foto’s van het interieur zijn genieten. Nu nog ergens een fortuin vandaan halen…

Nike-laarzen van Batman (echt waar) voor fortuin verkocht

Classic Auto Mall

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.