Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 30 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel kost een nieuwe voorbumper van een Porsche 911

Schade rijden is nooit leuk, maar wat als je het doet in een Porsche 911? Hoeveel euro ben je kwijt aan bijvoorbeeld een nieuwe voorbumper?

Rijden in een Porsche 911 is een bucketlist-dingetje voor menig autoliefhebber. Manners heeft dit al afgevinkt. Gelukkig hebben wij de auto heel gehouden, want een nieuwe voorbumper is niet goedkoop, zo blijkt.

Prijs van een Porsche 911-voorbumper

Via de website EuroSpareParts zijn tal van originele Porsche-onderdelen te vinden. Voor dit artikel zochten wij specifiek naar een bumper van een 911 Carrera van de huidige 992-generatie. Tegenwoordig zijn bumpers een stuk geavanceerder dan 60 jaar geleden, toen de eerste Porsche 911 van de band rolde. Vandaag de dag zijn bumpers voorzien van allerlei sensoren, camera’s en zelfs radarsystemen.

porsche 911 carrera t, review, manners
Een Porsche 911 Carrera T van de 992-generatie. (Afbeelding: Manners)

Dit hoeft niet per se allemaal vervangen te worden als je een nieuwe bumper monteert. Veel kan overgezet worden. Sowieso hoeven bumpers niet gauw vervangen te worden. Krassen kunnen hersteld worden, en scheuren in het kunststof ontstaan niet snel. Bumpers zijn zo ontworpen dat ze bij botsingen op lage snelheid terug buigen. Is het wel nodig de voorbumper van je Porsche 911 te vervangen? Dan moet je rekenen op zo’n 1.500 euro. Dat is inclusief de trimonderdelen, maar exclusief sensoren. Een parkeersensor kost je zo’n 118 euro.

Versnellingsbak voor 20.000 euro

Dit is allemaal nog enigszins te overzien. Het wordt duurder wanneer je onderdelen zoals de transmissie van een Porsche 911 gaat vervangen. Zo’n gloednieuwe versnellingsbak is ook te koop via EuroSpareParts, maar die kost je – afhankelijk van het type transmissie – tussen de 15.000 en 20.000 euro.

Zoveel geld kost een écht Ferrari-embleempje

Het is niet voor het eerst dat Manners uitzoekt hoeveel onderdelen van high-end automerken kosten. Zo schreven we eerder over de peperdure remschijven van Max Verstappens hoogst exclusieve Aston Martin en de kosten van een nieuw ventieldopje voor een Lamborghini Urus. Toch spant het Zweedse Koenigsegg de kroon: enkel dit onderdeel kost je namelijk een misselijkmakende 365.000 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.