Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 30 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

LEGO dropt betaalbare ode aan Disney met 18+ camera en filmrol

De ogen van de kinderen hoeven niet bedekt te worden. Maar meehelpen aan het bouwen van deze 18+ set wordt moeilijk. Vier het honderdjarig bestaan van Disney en trakteer jezelf op een uitdaging met de nieuwe camera van LEGO.

Daarna kun je meteen de ski’s afstoffen, want ook wintersport maakt LEGO betaalbaar.

LEGO-camera is eerbetoon aan Walt Disney

Op 16 oktober is het zover. Dan blaast Disney honderd kaarsjes uit. En om het verjaardagsfeestje van Mickey Mouse en co. in detail vast leggen, dropte LEGO een verrassend betaalbare 18+ verzamelset: een vintage filmcamera.

disney, lego, camera
(Afbeelding: LEGO)

Verscholen achter een scharnierpaneel zit een geheime ruimte waar je één van de drie meegeleverde figuurtjes de camera kan laten bedienen: Walt Disney zelf, Mickey Mouse of Minnie Mouse. Ook Dombo en Bambi zijn van de partij.

disney, lego, camera
(Afbeelding: LEGO)
disney, lego, camera
(Afbeelding: LEGO)

Op de filmrol staan twintig beelden van historische Disney-films, aangevuld met een multiplane camera met drie geprinte schermen die laten zien hoe de korte film De Oude Molen gemaakt is. De set heeft ook een draaibare slinger, een verschuifbare matte box en draaibare lenzen op de camera.

disney, lego, cameraDe gehele verzamelset bevat in totaal 811 LEGO-stenen. De Disney-camera zelf meet ongeveer 37 centimeter hoog, 21 centimeter breed en 19 centimeter diep.

disney, lego, camera
(Afbeelding: LEGO)

En niet onbelangrijk: uit de voorlopig 91 recensies op de site van LEGO heeft slechts één iemand een negatief oordeel over de nieuwe Disney-set. De overige reviews zijn lovend. “Het duurde iets langer om te bouwen dan ik dacht. Mooi om te zien hoe de camera stilletjes aan vorm krijgt.”

Prijskaartje Disney-camera

Je krijgt het eerbetoon cadeau als je meer dan 100 euro uitgeeft aan producten van LEGO | Disney. Ofwel kost het 99,99 euro als je alleen de set zelf wenst.

Meer LEGO-sets voor volwassenen

Zin in nog meer 18+ uitdagingen? Check dan welke zes brute LEGO-sets voor volwassenen er in september zijn uitgekomen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.