Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 18 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel geld kost een écht Ferrari-embleempje

Ferrari’s zijn duur. Een kleine 3 ton ben je al gauw kwijt en de Ferrari Purosangue kost je zelfs een half miljoen euro. Maar wat zegt dat over de prijs van een simpel onderdeel zoals het welbekende gele embleempje met paard?

Veel autoliefhebbers dromen ervan ooit een Ferrari te rijden. Er zijn verschillende manieren om dat te doen. Zo kun je een Italiaanse supercar huren (hier lees je wat dat per minuut kost). Ook kun je ervoor kiezen de goedkoopste occasion van het merk te kopen. Deze wordt voor een verrassend lage prijs aangeboden op Marktplaats.

Prijs van een Ferrari-embleem

Een andere optie is dus het bouwen van een replica. Een Toyota MR2, hier te koop als spotgoedkope occasion, wordt vaak als basis gebruikt voor deze ombouwprojecten. Hoewel het nooit een échte Ferrari zal worden, kun je wel enkele originele onderdelen kopen om het geheel toch iets authentieker te laten aanvoelen.

Ferrari Toyota MR2 replica logo embleem
Dit is geen Ferrari F430, maar een Toyota MR2 die is omgetoverd tot Ferrari-replica. (Afbeelding: AutoTrack)

Zo vind je op de website EuroSpareParts verschillende OEM-onderdelen. Dit zijn onderdelen die de fabrikant zelf ook gebruikt en dus geen namaakonderdelen. Zelfs met een gloednieuwe Ferrari Purosangue kun je hier al terecht voor bijvoorbeeld een nieuw logootje. Het embleem dat je op de motorkap vindt, kost je 157 euro.

Complete motor te koop

Veel replica’s moeten lijken op een Ferrari F430. Ook van dit model zijn nog originele onderdelen te koop. Denk bijvoorbeeld aan een set koplampen voor zo’n 2.500 euro. Voor hetzelfde geld koop je ook een nieuwe voorbumper, al moet je daarvoor nog wel een aantal parkeersensoren á 120 euro per stuk aanschaffen.

Zoveel kost één remschijf van de Aston Martin van Max Verstappen

Het is niet de eerste keer dat Manners onderdeelprijzen van peperdure automerken uitlicht. Vóór dit Ferrari-embleempje schreven we over het prijskaartjes van een Lamborghini-ventieldopje en -motorblok. Want ja, je kunt het complete motorblok van een Lamborghini Urus gewoon kopen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.