Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost een Ferrari huren per minuut, uur of dag in Nederland

Wie met een kleine portemonnee toch eens een supercar wil ervaren, kan ervoor kiezen een te huren. Maar een dagje sturen door Nederland in een échte Ferrari, wat kost dat eigenlijk?

Supercars zijn duur. Niet alleen in aanschaf, maar ook in onderhoud. Zelfs aan het ventieldopje hangt een premium prijskaartje. Daarmee is rijden in een heuse Lamborghini of Ferrari niet weggelegd voor simpele plebs zoals wij, toch?

Ferrari huren in Nederland

Uiteraard zijn wij niet zo pessimistisch. Een supercar huren is ook nog een optie. Zo kun je pronken tijdens een bruiloftstoet, zonder dat je daadwerkelijk een sportauto hoeft te kopen. De goedkoopste Ferrari van Nederland trouwens vrij betaalbaar, maar dat ter zijde.

Ferrari FF Huren auto supercar verhuur verhuurder prijs kosten goedkoospte
(Afbeelding: Unsplash)

Er zijn meerdere partijen die Ferrari’s verhuren. Het vergelijken van de prijzen is lastig, omdat de ene supercar nieuwer of exclusiever is dan de andere. Ook is bij de ene partij een Ferrari al vanaf een 15 minuten te huren, terwijl je bij de andere partij een weekend lang van het volbloed kunt genieten.

Van 0,57 tot 3,53 euro per minuut

Een kwartiertje karren in een handgeschakelde Ferrari 360 Modena uit 2003 kost je 59 euro bij deze aanbieder. Dat komt neer op iets meer dan 3,53 per minuut.

Ferrari FF Huren auto supercar verhuur verhuurder prijs kosten goedkoospte
De Ferrari 360 Modena. (Afbeelding: Ferrari)

Na even googelen stuiten we op een andere verhuurder, die een Ferrari F430 in de aanbieding heeft. De supercar is tot maximaal 57 uur achter elkaar te huren in het weekend. Daarvoor betaal je 1.950 euro, inclusief 100 euro verzekeringspremie als je boven de 25 jaar oud bent. Per minuut komt dat neer op 0,57 euro, en dat voor een modernere Ferrari.

Extra kosten

Van vrijdag tot en met zondag non-stop rijden zal er niet in zitten, want je mag slechts 300 kilometer rijden. Daarna wordt 2,50 euro per kilometer in rekening gebracht.

Ferrari FF Huren auto supercar verhuur verhuurder prijs kosten goedkoospte 1
De Ferrari F430 Spider. (Afbeelding: Pexels)

Daarnaast zal je een borgsom van 1.000 euro achter moeten laten. Niet gek, want met enige regelmaat worden deze pk-monsters in de prak gereden doordat de benodigde rijvaardigheden ontbreken.

Ferrari FF te huur

Een auto met middenmotor kan, zelfs als het slechts een baby-McLaren betreft, venijnig uit de hoek komen wanneer je de grenzen ermee opzoekt. Gelukkig biedt deze verhuurder een Ferrari aan waarbij de motor in de neus ligt.

Het gaat om de Ferrari FF. Hier dient eveneens een borgsom van 1.000 euro achtergelaten te worden. Voor 2.100 euro (inclusief 100 euro verzekeringspremie) 24 uur lang rond sjezen zonder kilometerbeperking.

Ferrari Huren auto supercar verhuur verhuurder prijs kosten goedkoospte
(Afbeelding: Buena Vida Supercars B.V.)

Voor 1,46 euro per minuut rijd je de modernste Ferrari (bouwjaar 2012), zonder dat je gebonden bent aan een maximum aantal kilometers. Bovendien maakt de voorin gelegen motor de kans iets kleiner dat je hem om een boom vouwt. Wellicht de beste optie.

Je eigen auto verhuren

Heb je zelf een Ferrari – of minder spectaculaire auto – dan kun je daar flink aan verdienen. In dit artikel leggen we je uit hoe je maandelijks honderden euro’s kunt bijverdienen met je eigen auto, zonder er iets voor te hoeven doen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.