Coen Grutters
Coen Grutters Geld & Carrière 23 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zo verdien je moeiteloos 280 euro per maand met je eigen auto

Autorijden is duur. Onderhoud, wegenbelasting, brandstof, verzekering. Als autobezitter vliegt het geld uit je zak. Daar is helaas geen ontkomen aan. Toch zijn er ook manieren om juist geld te verdienen aan je vierwieler.

Je kunt je auto namelijk via verschillende platformen verhuren. Lang niet iedereen heeft vandaag de dag een eigen auto en dat is prima. Een bezoekje aan de Ikea wordt echter lastig op een elektrische fiets van de Lidl. Eventjes een enorme Volvo huren is dan een slimme oplossing.

Verdien geld door je auto te verhuren

Toch is het – om zonneklare redenen – niet aan te raden op eigen houtje je autosleutels voor een klap geld af te staan aan een vreemde. Als je je geliefde bolide daarna niet meer, of beschadigd terugziet, zal je verzekeraar niet veel voor je kunnen en willen betekenen.

Zo verhoog jij je vakantiegeld tot meer dan 10.000 euro

Er zijn verschillende platformen die het mogelijk maken je auto te verhuren. Verhuur je je wagen via zo’n partij, dan is schade of diefstal over het algemeen goed verzekerd. Het grote nadeel is dat deze middle man-partijen een flinke commissie binnenharken, maar daar komen we zo op terug.

Geld verdienen aan een occasion

Sommige auto’s worden niet gehuurd vanuit een praktisch oogpunt, maar voor speciale gelegenheden. Denk aan mensen die gaan trouwen en graag een bijzondere wagen als trouwauto willen gebruiken. Bijvoorbeeld een Ford Mustang, die je tegenwoordig als verrassend betaalbare occasion oppikt.

Uiteraard is dit niet voor iedereen weggelegd, want zo’n auto brengt weer eigen kosten met zich mee. Maar wie toch al in de markt is voor een Mustang of andere bijzondere wagen, kan er op deze manier een leuk zakcentje aan verdienen.

geld verdienen auto ford mustang
De vijfde generatie Ford Mustang die je tegenwoordig als betaalbare occasion vindt. (Afbeelding: Unsplash)

Uit eigen ervaring weten wij dat het verhuren van zo’n vijfde generatie Mustang een lekker appeltje voor de dorst vormt. Een dergelijke Mustang een dag aan iemand meegeven levert je zo’n 140 euro op. Iedereen kan maandelijks wel twee of meer dagen zijn auto missen, waarmee 280 euro per maand (of meer) dus snel verdiend is.

Hoge kosten voor huurders

Weet wel dat de partij aan de andere kant van de huurdeal fors meer moet lappen dan het bedrag dat jij uiteindelijk op je rekening ziet verschijnen. Zo merken wij in de praktijk dat huurders voor de Ford Mustang, waar wij dus 140 euro per dag aan verdienen, een bedrag ver boven de 200 euro moeten betalen.

Het gemiddelde inkomen in Nederland naast de rest van Europa

Uiteraard heb je het grote voordeel dat je auto verzekerd is. Al stelt verhuurplatform Snappcar op zijn site dat de verzekeringskosten meestal tussen de 4,50 euro en 11,50 euro bedragen. Bij auto’s met een hoge waarde bedraagt de fee 20 euro per boeking. De rest van het verschil verdwijnt grotendeels bij de verhuurplatformen in de zakken.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.