Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 12 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze betaalbare Ford Mustang-occasions zien er verrassend goed uit

Veel leuke Amerikaanse auto’s, zoals de Ford Mustang, zijn nooit op het Europese continent geleverd. Wil je toch in zo’n deinende slee rijden, dan zal je een auto vanuit de Verenigde Staten moeten (laten) importeren. Dit heeft flink wat voeten in de aarde en kost veel moeite of geld. Voor sommigen reden om hun Amerikaanse droom te laten varen.

Gelukkig is er nog een optie: een Amerikaanse occasion kopen van iemand die al dat werk al gedaan heeft. Zo tik je de vijfde generatie Ford Mustang al voor minder dan 12.000 euro op de kop.

Ford Mustang als betaalbare occasion

De generatie daarvoor vind je als occasion zelfs al voor minder dan 3.000 euro, maar volgens velen was Ford daar even de draad kwijt. Deze Ford heeft dan ook niet de typische Mustang-looks, zoals de vijfde generatie van Fords sportieve coupé dat wel weer heeft.

Ford Mustang occasion Amerikaans auto
De vierde, minder geliefde generatie Ford Mustang. (Afbeelding: Ford)

Hoewel je de vijfde generatie Mustang al voor minder dan 12.000 euro vindt, zouden wij je aanraden iets langer door te sparen. Veel van deze occasions hebben al een kilometerstand die flirt met de 3 ton. Check overigens goed of de opgegeven tellerstand in mijlen of kilometers is als je in de markt bent voor een Amerikaanse auto.

Ford Mustang occasion Amerikaans auto
De vijfde generatie Ford Mustang als cabrio. (Afbeelding: AutoTrack / Autobedrijf Bleumink)

Dit stijlvolle exemplaar uit 2007 heeft 168.000 kilometer op de klok, ziet er op het eerste oog netjes uit en kost een kleine 14.000 euro. Koop je een Ford Mustang vooral voor de zomerse dagen, dan past deze cabrio uit 2006 misschien beter bij je. De tellerstand is volgens de aanbieder pas een kleine 87.000 kilometer, dit is echter zo weinig dat het ons niets zou verbazen als het hier eigenlijk mijlen betreft. Dat zou zo’n 140.000 kilometer betekenen. Evengoed niet overdreven veel.

Amerikaanse auto met V6 in plaats van V8

Voor deze prijzen vind je nog niet de variant met een achtcilinder, zoals je misschien wel wil in een Amerikaanse auto. Mustangs met een V8 beginnen pas bij zo’n 16.000 euro. Gezien de stijgende brandstofprijzen is dat misschien maar goed ook. Al is de 4.0-liter V6 in deze Ford Mustang-occasions ook niet bepaald zuinig.

De flinke zescilinder produceert 214 pk en dat gaat via een automatische versnellingsbak naar de achterwielen. Omdat dit model ook bij een van onze redactieleden in de garage staat, weten wij uit ervaring dat de V6-uitvoering zo’n 1 op 9 kan halen als je rustig rijdt. Dat is vergelijkbaar met de beste Volvo ooit gemaakt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.