Felix Decavel
Felix Decavel Architectuur 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Penthouse van Kendall Roy in Succession voor fortuin te koop

Helemaal bovenaan het Aards paradijs leeft de economische adel in prachtige luchtkastelen. Getuige dit penthouse in New York uit de HBO Max-hit Succession die voor een kleine 30 miljoen dollar deel kan uitmaken van jouw vastgoedportfolio.

Als je goed zoekt, kun je het penthouse van Kendall Roy ongetwijfeld vinden op de grootste foto van The Big Apple ooit gemaakt. Maar aangezien Succession na dit seizoen finaal van de buis is, heeft de miljardairszoon het stulpje nu te koop gezet.

Penthouse uit HBO Max-hit Succession te koop

Niet heus uiteraard. Van wie het penthouse in Manhattan daadwerkelijk is, staat niet vermeld in de advertentie. Maar aan het prijskaartje te zien, heeft deze persoon ongeveer even diepe zakken als de Roy-familie uit de HBO Max-serie.

Voor omgerekend 26 miljoen euro koop je 500 vierkante meter aan speelruimte verspreid over twee verdiepingen. Daarbovenop krijg je nog drie terrassen voor een totaal van 325 vierkante meter, waarvan één op het dak.

Hetzelfde uitzicht als Kendall Roy

Het splinternieuwe duplex-appartement uit 2019 biedt een volledig uitzicht over Central Park en de rest van New York, zo’n 140 meter boven de mieren op straat.

En net als in Succession geven vijf slaapkamers en vier badkamers voldoende gelegenheid om bekvechtende broers en zussen gescheiden te houden. Maar als je pas echt stoom wil afblazen, kan dat evenwel. Schiet de frustraties van je af op het gemeenschappelijke indoor basketbal- of voetbalterrein. Of ga langs in de gemeenschappelijke gym- en speelzaal.

De prachtige Molteni & C Dada keuken zal je nergens anders vinden, en ook de uit marmer gebeeldhouwde spiraaltrap in de woonkamer is speciaal voor de penthouse uit de HBO Max-serie gemaakt.

Nu je besloten hebt om 29 miljoen dollar neer te tellen voor het stulpje van Kendall Roy, moeten we je wel waarschuwen. Dat fortuin is alleen voor het eigendom zelf. Volgens het vastgoedkantoor dat het appartement verkoopt, zal je maandelijks ongeveer 24.000 dollar kwijt zijn aan extra kosten. Misschien toch nog maar even rondkijken op de markt. Naar nog een penthouse in New York uit Succession dat onlangs te koop stond bijvoorbeeld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.