Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 22 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

7 apocalyptische series à la The Last of Us die je nu kunt streamen

Vergeet Y2K, de voorspellingen van de Maya’s en die dekselse coronapandemie. Als hardleerse doomsday preppers beloven we dat het einde van de wereld nu écht dichterbij dan ooit is. En om je goed voor te bereiden op onze welverdiende ondergang, schotelen we je alvast deze apocalyptische series à la The Last of Us voor.

In afwachting van het tweede seizoen van de HBO Max-hit, moet onze planeetverwoestende honger natuurlijk gestild worden. Maar welke wereldeindes naast The Last of Us voldoen evenwel aan onze cynische drang om voorgoed van de mensheid af te zijn?

Apocalyptische series à la The Last of Us

Van de serie die uiteindelijk een flauw afkooksel van zichzelf is geworden tot een vergeten (pre-)moderne parel. Dit zijn de beste apocalyptische series die je nu kunt streamen.

The Walking Dead – Netflix

IMDb: 8,1

apocalyptische serie, the last of us
(Afbeelding: Netflix)

Lievelingspersonage Glenn scoorde inmiddels de hoofdrol in de nieuwe Netflix-hit Beef, maar ook in The Walking Dead speelt Steven Yeun de pannen van het dak. De proto-zombiereeks blijft goed tot en met seizoen 6. Daarna is het tijd om over te schakelen naar de volgende apocalyptische serie op het lijstje.

For All Mankind – Apple TV+

IMDb: 8,0

Oké, we spelen een heel klein beetje vals. Een dystopische sci-fiserie is niet exact hetzelfde als The Last of Us. Maar zeg nou zelf: hoe zou de wereld er vandaag uitzien mocht de Koude Oorlog nooit zijn opgehouden? For All Mankind is een geniaal stukje alternatieve geschiedenis waarin de Amerikanen achter de Russen aanhinken in de ‘spacerace’. De maan kleurt al rood, maar kan NASA de strijd om de ruimte nog naar zich toe trekken? Sciencefiction van de bovenste plank, én van dezelfde maker als…

Battlestar Galactica – SkyShowtime

IMDb: 8,7

apocalyptische series, the last of us
(Afbeelding: Apple TV)

Hoewel de moderne versie al een tijdje geleden op het scherm verscheen, zijn er nog steeds weinig apocalyptische series die ook maar aan de hielen komen van Battlestar Galactica. Ook The Last of Us niet. De laatste restjes van de mensheid zijn de Aarde ontvlucht en moeten op zoek naar een nieuwe thuisplaneet terwijl ze achterna worden gezeten door de Cyborgs die verantwoordelijk zijn voor hun uitroeiing. Nog niet gezien? Graag gedaan.

The Leftovers – HBO Max

IMDb: 8,3

apocalyptische serie, the last of us
(Afbeelding: HBO Max)

Deze restjes zijn echter ook de moeite waard om op te peuzelen. In The Leftovers gaat plots 2 procent van de mensheid op Aarde in rook op. Hoe gaan de overblijvers om de ingrijpende gebeurtenis? En heeft de verdwijning te maken met een religieuze ‘rapture’ of is er meer aan de apocalyptische hand?

Dark – Netflix

IMDb: 8,7

apocalyptische series, the last of us
(Afbeelding: Netflix)

Voor 1899 maakte het Duitse schrijversduo en romantisch paar Baran Bo Odar en Jantje Friese al furore met Dark. Netflix noemde het megasucces van de serie zelf als één van de voornaamste redenen voor de opening van meerdere internationale productiehubs. Tijd om het duistere familiedrama een kans te geven dus.

See – Apple TV+

IMDb: 7,6

Jason Momoa schittert in de hoofdrol van See. In deze Apple-serie van de bovenste plank is de hele planeet blind geworden. Tot er plots een tweeling letterlijk en figuurlijk het licht ziet.

Black Mirror – Netflix

IMDb: 8,8

apocalyptische-series-the-last-of-us
(Afbeelding: Netflix)

Een serie over een verwrongen hightech multiversum waar de grootste innovaties en donkerste instincten van de mensheid met elkaar in botsing komen. Geen traditionele, lineaire reeks als The Last of Us, maar eentje waarin elke aflevering een op zichzelf staand verhaal is. Black Mirror vinkt alle vakjes aan voor de apocalyptische, dystopische doomsday prepper.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.