Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

The Walking Dead-ster scoort hit met ‘beste nieuwe serie’ op Netflix

Als Glenn in The Walking Dead heeft hij zich al een tijdje geleden aan het grote publiek voorgesteld. Maar nu schittert Steven Yeun wederom met een hoofdrol in een splinternieuwe Netflix-hit. En Beef krijgt zelfs veel meer lof dan de zombiereeks: “Beste serie van het jaar.”

81 afleveringen. Zo lang was Glenn ons favoriete personage in The Walking Dead, alvorens zijn – op zijn zachts gezegd – onverwachte dood ons ertoe leidde geen seconde van de hitserie meer te bekijken. Zonder echt grote rollen te scoren, verdween Steven Yeun daarna even uit beeld. Maar de acteur is in volle glorie terug met een duistere komedie op Netflix: Beef.

In de nieuwe serie krijgt het personage van de The Walking Dead-ster het aan de stok met een welvarende huisvrouw (gespeeld door Ali Wong) na een uit de hand gelopen geval van verkeersagressie. Daar blijft het echter niet bij. Het misnoegde leven van de twee kemphanen wordt al snel overschaduwd door de drang elkaar met kleinzielige wraakacties een hak te zetten. Vergis je niet, het is een komedie. Maar dan met een zwart, satirisch randje. En nagenoeg alle recensenten smullen van ervan.

Netflix scoort hit met Beef: ‘beste nieuwe serie’

Op Rotten Tomatoes scoort Beef tweemaal. Zowel het publiek als de critici geven de serie momenteel een quasi perfect cijfer van 98 procent. Op IMDb staat de score voorlopig op 7,9. Allesbehalve een slecht rapport dus. Van alle 68 reviews op Rotten Tomatoes, is er slechts één negatief. De overige 67 zijn unaniem lovend, en ook de The Walking Dead-acteur deelt in de bloemetjes.

“Ali Wong en Steven Yeun leveren meeslepende prestaties, elk genuanceerd in hun gebreken en groteske imperfecties maar toch met enige menselijkheid”, zegt youtuber Chris Joyce.

“Ik had niet verwacht een diepe duik te nemen in de zin van het leven dankzij een donkere komedie over verkeersagressie. Maar het gebeurde, en het was onderhoudend en intelligent”, klinkt het bij de recensent van The Boston Globe.

Volgens een Australische filmcriticus is Beef ‘een wraakkomedie die steeds weer verontrustende maar verhelderende dramatische noten raakt. Het soort serie dat Netflix niet meer leek te maken: ingewikkeld, spannend en onvoorspelbaar.’ En namens The Wrap is de hit zelfs ‘een van de beste series van het jaar tot nu toe’.

Alle tien afleveringen van de nieuwe hit staan sinds 6 april op Netflix, dus oordeel vooral zelf. Maar wat ons betreft mag er nu al een tweede seizoen van Beef op de grill liggen. En daarover gesproken: check ook de beste 101 steakrestaurants ter wereld (nummer 4 ligt om de hoek).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.