Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 7 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse kantoortrend bespaart 800 euro per werknemer

Toon dit artikel vooral niet aan de grote baas of je mag binnenkort je stoutste loopschoenen aantrekken op kantoor. Met “de grootste loopband ter wereld” wil een Nederlandse startup zowel komaf maken met de bureaustoel als met luie collega’s. En deze Walking Room zou zomaar eventjes 800 euro per werknemer besparen. Help.

Als een ‘wandelend kantoor’ de norm wordt in Nederland, dan zullen we dat te danken (?) hebben aan Walking Room. Het Nederlandse bedrijf hoopt met hun gelijknamig product een nieuwe kantoor-trend te lanceren die werknemers de kans geeft om ook al stappend werkzaamheden te verrichten. En Edge Stadium, een gloednieuw en hypermodern kantoorgebouw in Amsterdam, heeft er zojuist eentje geïnstalleerd.

Hierboven zie je volgens Edge de eerste wandelende vergaderruimte ter wereld. Op een oppervlakte van 35 vierkante meter kunnen 15 mensen tegelijk bekvechten over de boekhouding aan een topsnelheid van 5 kilometer per uur. Verder verkoopt Walking Room ook een model voor 8 personen van 12 vierkante meter, en een model voor de luiste (of sportiefste) collega van 1 vierkante meter.

Walking Room bespaart 800 euro per werknemer

Een van de mede-oprichters en uitvinders van Walking Room is Matthijs Verdam, een voormalige professionele tennisspeler. De andere oprichter heet Guido Boumann en was fysiotherapeut. Hij ondervond dat een groot deel van zijn kantoorgebonden patiënten klachten had door te lang stil te zitten. En daarnaast heeft een wandelend kantoor niet alleen voordelen voor de gezondheid van de werknemers, maar ook voor de bankrekening van de werkgevers.

Tenminste, dat blijkt uit berekeningen die de Nederlandse startup aan de hand van onafhankelijk onderzoek heeft gemaakt. Volgens Walking Room scheelt het werkgevers voornamelijk veel geld door ziektekosten van werknemers te vermijden. Bovendien zou meer bewegen op de werkvloer ook aan de basis liggen van een hogere productiviteit en mate van personeelsbehoud. Deze factoren bij elkaar opgeteld zorgen voor een besparing van 831 euro per werknemer per jaar bij gebruik van een Walking Room.

wandelend kantoor, walkingroom, walking room, nederlandse startup, trend, besparen, edge stadium, amsterdam
(Afbeelding: Walking Room)

Maar gelukkig is er ook goed nieuws voor luie collega’s. Recent Japans onderzoek heeft aangetoond dat er eigenlijk helemaal niet zoveel dagelijkse stappen nodig zijn om langer te leven. Dan toch maar nog even wachten met een wandelend kantoor?

Bekijk in de galerij hieronder nog enkele kiekjes van de Walking Room in het Edge Stadium.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.