Coen Grutters
Coen Grutters Tweedehands auto's 22 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel betaal je voor de enige Spyker-occasion van Nederland

Donkervoort is de enige actieve sportwagenfabrikant van Nederland. Toch is er op de tweedehandsmarkt nog een snelle occasion te vinden van een ander Nederlands merk: Spyker.

Spyker kent een tumultueus verleden. Het merk Spyker stamt eigenlijk al uit het eind van de negentiende eeuw en in 1925 hield het op te bestaan. Zo’n 75 jaar later kwam Spyker zoals we dat nu kennen daaruit voort, nadat ondernemer Victor Muller en ontwerper Maarten de Bruin op het idee kwamen een sportwagen te bouwen. In 2000 verscheen de Spyker C8, waarvan een Spyder-versie nu als occasion te koop staat, ten tonele.

Prijs van de enige Spyker-occasion van Nederland

Je vraagt je waarschijnlijk af hoeveel spaarvarkens je voor dit pareltje stuk moet slaan. Pak de hamer er maar bij, want de occasion kost net geen 350.000 euro. Een behoorlijke som geld, maar niet per se buiten proportioneel.

Allereerst komt de prijs van deze Spyker C8 Spyder niet in de buurt van wat de duurste gebruikte auto’s van Nederland kosten. Voor hetzelfde geld vind je ook allerlei Bentleys, maar daar rijdt heel ‘t Gooi al in. Wie écht iets unieks wil, kan beter voor deze Nederlandse sportwagen gaan. Daarnaast krijg je ook veel waar voor je geld.

Deze autorijders hebben het hoogste IQ en BMW scoort bedroevend

Zo is het interieur van dit exemplaar – dat overigens slechts 1.353 kilometer heeft gereden – van buitengewone kwaliteit. Spyker staat bekend om zijn extravagante interieurs die barsten van de vliegtuigreferenties. Helaas is op deze occasion niet het befaamde vierspaaksstuur gemonteerd toen de Spyker in 2006 van de band rolde.

Wel is de Nederlandse sportwagen voorzien van de unieke propellerwielen en bekende schakelpook, waarbij een groot deel van het mechanisme zichtbaar is. Achterin de Spyker C8 Spyder-occasion ligt een atmosferische V8 die 400 pk levert.

Rijden in Nederlandse historie

Na veel financiële moeilijkheden werd Spyker in 2021 failliet verklaard. Het aanbod Spyker-auto’s was al beperkt en dat zal alleen maar minder worden. Er komen namelijk geen Spykers meer bij. Daarmee biedt deze occasion je de unieke kans eigenaar te worden van een beeldig stukje Nederlandse historie. Hoe dan ook een goede investering.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.