Pim Jansen
Pim Jansen Hebbedingen 21 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit alternatief voor de Green Egg Mini is betaalbaar en degelijk

Na Action stunt nu ook Lidl met een betaalbaar alternatief voor de Green Egg BBQ. Deze barbecue is alleen nog goedkoper.

De een organiseert een barbecue op een wegwerpexemplaar, de ander pakt het serieuzer aan en grilt met een Green Egg BBQ of een van deze betaalbare alternatieven. We beginnen spontaan te zingen: ‘Lookin’ back on the track for a Lidl Green Egg‘.

Disclaimer: deze versie heeft geen hitteschild, de kwaliteit van keramiek is minder dan bij het origineel en zo zijn er meer kwaliteitsverschillen.

Betaalbaar alternatief Green Egg BBQ bij Lidl

Juist, Lidl komt in het kielzog van Action ook met een betaalbaar – zeg maar gerust spotgoedkoop – alternatief van de heilige graal onder BBQ-fanaten. Het gaat om een keramische barbecue met de treffende naam Grillmeister.

lidl, barbecue, green egg bbq, lidl, goedkoop
♨️🔥🥩 (Afbeelding: Lidl)

Het Green Egg-alternatief is goedkoper dan het model van Action, maar ook iets kleiner. Het rooster heeft een diameter van 26,5 centimeter, maar daar past genoeg vlees op voor een normale barbecue met je familie of een paar vrienden. Verder kun je net als op zijn inspiratiebron vlees roken, bakken, barbecueën en garen op een hoge temperatuur. En dan is er nog een reeks geavanceerde functies voor de BBQ-expert.

Wat kost de keramische barbecue?

Maar wat kost deze de keramische barbecue bij Lidl? Welnu, je betaalt maar 149 euro voor de Grillmeister. Ter vergelijking: de Big Green Egg Mini (diameter van 25 centimeter) kost je, zonder onderstel, 666 euro.

lidl, betaalbare keramische barbecue, green egg bbq, lidl, goedkoop, grillmeister
♨️🔥🥩 (Afbeelding: Lidl)

Naast dit betaalbare alternatief voor een Big Green Egg Mini BBQ heeft Lidl nog een aantal barbecues in de aanbieding. Ook zijn er verschillende accessoires te koop, die van pas komen tijdens het barbecueseizoen. Bekijk hier het assortiment.

Eiwitrijke recepten

Als je die copycat van een Green Egg eenmaal in je tuinhuisje hebt staan, is het tijd om te grillen. Inspiratie nodig? Check onze top 5 eiwitrijke recepten voor op de BBQ. Van een Koreaanse barbecue-bowl tot de kipspiesjes met citroengras, hier ga jij je vrienden mee verrassen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.