Felix Decavel
Felix Decavel Hebbedingen 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit prima alternatief voor een Green Egg kost 1.500 euro minder

Het lekkerste vlees dat het zachtst op je tong smelt, grilt tegenwoordig het sappigst op een Kamado BBQ van Green Egg. Maar voor minder dan een rug of twee haal je het stukje kookkunst niet in huis. Dan maar het onwijs betaalbare alternatief van de Action, de Kamado-barbecue.

De tijd van heerlijk weer, aangevuld met een geroosterd hapje op een knetterende barbecue, is bijna aangebroken. Maar voor echte grilmeesters volstaat een aluminium bakje van de Albert Heijn niet. Helaas is een Kamado van Green Egg bijna belachelijk onbetaalbaar. Een standaard exemplaar kost al gauw 1.800 euro, ofwel een gemarineerde rib uit je lijf. En voor het kleinste eitje zal je minstens 600 euro in rook zien opgaan. Gelukkig gooit onze favoriete discount-keten nu een reddingsboei aan de culinaire BBQ-kunstenaar met lege zakken.

Disclaimer: deze versie heeft geen hitteschild, de kwaliteit van keramiek is minder dan bij het origineel en zo zijn er meer kwaliteitsverschillen.

Update: de barbecue is inmiddels uitverkocht. Maar check dit nog goedkopere alternatief bij Lidl, al is die wel iets kleiner.

De betaalbare Kamado BBQ van Action

Uiteraard kunnen we niet beloven dat het vlees op een betaalbare Kamado BBQ van Action even lekker zal smaken als op een Green Egg. Maar in ieder geval krijg je met een rooster van 37 centimeter in diameter een bijna even groot grilloppervlak als de standaardversie van het topmerk. Ongeveer acht personen zullen dus rechtstreeks mee kunnen genieten van jouw zomerse gastronomie, naast iedereen in de buurt die indirect zal smelten van de heerlijke geur.

Dankzij het keramische materiaal blijft de hitte binnenin de Kamado-barbecue. Hierdoor zijn de bereidingsmogelijkheden enorm: van grillen en roken tot koken, bakken en stomen. Maar ook slow cooking behoort tot de mogelijkheden, voor al je zondagse stoofpotjes maar dan met een BBQ-smaakje.

Kamado-barbecue 1.500 euro goedkoper dan zijn voorbeeld

Val niet omver van de prijs trouwens, en al zeker als je die vergelijkt met een Green Egg van dezelfde grootte. Het betaalbare BBQ-alternatief van de Action kost je slechts 299 euro op de webshop van de discountketen. Check ook deze minder prijzige alternatieven voor een Kamado-barbecue van Green Egg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.