Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 18 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

‘s Werelds meest sexy vrouw 2023 is een zegen voor de wereld

Een overwinning voor de diversiteit en inclusie. Ashley Graham is door het toonaangevende Maxim verkozen tot World’s Sexiest Woman 2023.

Ashley Graham staat bekend als een van de eerste plus-size modellen, een term die alweer gedateerd is. Ze is gewoon een model met een maatje meer dan het verwrongen schoonheidsideaal van de surrealistisch afgetrainde vrouw. Dit verrassende Nederlandse model scoort overigens het best in de Maxim hot 100.

World’s Sexiest Woman 2023: Ashley Graham

“We kunnen ieders vormen en maten, geslacht, etniciteit en leeftijd bekijken als onderdeel van wie ze zijn, zonder het te benoemen. Het hoeft niet negatief of positief te zijn”, aldus het Amerikaanse model, dat golfster Paige Spiranac opvolgt als ‘s werelds meest sexy vrouw. Maxim omschrijft de ‘queen of curves’ als een verademing binnen de mode-wereld.

“Het zelfvertrouwen van de ‘bodacious bombshell’ is besmettelijk en inspirerend, wat bewijst dat schoonheid in alle soorten en maten komt”, aldus Maxim over de meest sexy vrouw op aarde in 2023. “In een wereld waar maat 0 al veel te lang de boventoon voert, herinnert Ashley Graham ons eraan dat het geheim om dit allemaal te overwinnen niet alleen gaat om het omarmen van je rondingen, maar om jezelf te accepteren zoals je bent.”

‘s Werelds meest sexy vrouw met een boodschap

De eerste stap tegen het verwrongen schoonheidsideaal van maatje 0 was de opkomst van plus-size modellen. Nu zijn dat gewoon modellen en een volgende stap is volledige normalisering. “Verschillen moeten juist omarmd worden, het gesprek daarover zou eigenlijk helemaal niet gevoerd hoeven te worden.” Bekijk hier de volledige shoot van Maxim en het bijbehorende interview.

Ashley Graham brak in 2016 definitief door als eerste plus-size model ooit op de cover van de Sports Illustrated Swimsuit Issue in 2016. Sedertdien behoort ze tot de meest gewilde modellen op aarde en deed ze campagnes voor Victoria’s Secret, Dolce and Gabbana, H&M, Tommy Hilfiger, Rag & Bone en nog veel meer grote merken. Ook stond de meest sexy vrouw van 2023 op eigenlijk alle covers van de grote bladen, met Maxim als de ultieme bekroning.

Bekijk ook deze zeven modellen die de term plus-size doet vervagen.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.