Pim Jansen
Pim Jansen Kunst & Fotografie 19 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Het best scorende Nederlandse model in de Maxim Hot 100 van 2023

De Maxim Hot 100 van 2023 is uit. Ashley Graham is verkozen tot de meest sexy vrouw van 2023, maar welk Nederlandse model scoort het best? Yep, dat is Cindy Kimberly, in 2021 al te zien in een zinnenprikkelende covershoot van het tijdschrift.

Maar eerst de vraag of een verkiezing als de Maxim Hot 100 nog wel van deze tijd is. Wij vinden van wel. Ofschoon we tegen de seksualisering van het vrouwenlichaam zijn en voorstander van volledige gelijkwaardigheid in de maatschappij, raken we nog altijd geïnspireerd door vrouwelijk, maar ook mannelijk schoon. Bovendien maakt de verkiezing voor meest sexy vrouw op aarde korte metten met het verwrongen schoonheidsideaal van de surrealistisch slanke vrouw. Kunnen we alleen maar omarmen.

Nederlands model Cindy Kimberly in Maxim Hot 100

Goed, dat politiek correcte geneuzel hebben we gehad. Door naar Cindy Kimberly. Misschien niet het Nederlandse model waar je als eerst opkomt, maar op dit moment is zij internationaal een van de meest gewilde modellen, zo niet het meest gewilde model uit ons koude kikkerlandje.

Cindy Kimberly werd in de beginjaren van Instagram ontdekt door Justin Bieber. “OMG, wie is dit?!”, postte het Canadese tieneridool destijds, met een foto erbij. Al snel werd ze gevraagd voor een modecampagne en sedertdien is het balletje niet meer gestopt met rollen. Inmiddels heeft het Nederlandse model 7 miljoen volgers op Instagram en deed ze campagnes voor de grote bladen en modemerken, van H&M tot Savage x Fenty. Ze staat voor het tweede jaar op rij tussen de honderd meest sexy vrouwen op aarde in de Maxim Hot 100. Een compilatie van haar recente werk.

Het Nederlandse model, op social media beter bekend als Wolfie Cindy, is ook te volgen op TikTok.

Ashley Graham is de meest sexy vrouw van 2023

Wat onze chauvinistische inborst betreft hoort Cindy Kimberly op nummer één te staan in de Maxim Hot 100. Maar in werkelijkheid moet het Nederlandse model de schoenveters, of beter gezegd de beha, van Ashley Graham dit jaar nog strikken. Het Amerikaanse plus-size model (al vinden we dat een gedateerde term) is verkozen tot meest sexy vrouw ter wereld van 2023. Lees en bekijk hier meer.

Bekijk alle vrouwen in de Maxim Hot 100 van 2023.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.