Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 20 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Door Bieber ontdekt Nederlands model met covershoot in Maxim

Cindy Kimberly is de coverster in de ‘November/December 2021 issue’ van Maxim. Het door Justin Bieber ontdekte Nederlandse model geeft zich op stijlvolle manier bloot in een topless shoot.

Maxim ken je natuurlijk van de jaarlijkse verkiezing ‘meest sexy vrouw op aarde’. Dit jaar was dat Teyana Taylor, en hier bekijk je haar voorgangers. Er zijn mensen die vinden dat dit soort verkiezingen en fotoshoots niet meer van deze tijd zijn. Anderen willen gewoon weten wie de meest sexy vrouw (en man) op aarde is. Waarschijnlijk behoor jij tot die laatste categorie, en daar is niets mis mee.

Cindy Kimberly met topless shoot in Maxim

Tot zover de politieke correctheid. Terug naar een sexy vrouw, zoals we Cindy Kimberly met alle respect noemen. Het zou respectloos zijn om het Nederlandse model, met Spaanse en Indonesische roots, niet zo te noemen. Want je wordt niet zomaar de covergirl van Maxim in de belangrijkste editie van het jaar.

De topless shoot is gefotografeerd door Gilles Bensimon in Monte Carlo en smaakt Cindy Kimberly naar meer. “Ik wil meer shoots doen. En ik hoop snel een van mijn schilderijen te verkopen”, zegt ze tegen Maxim. Het Nederlandse model is ook designer, fotograaf, influencer en hobby-schilder. Bekijk de volledige fotoshoot met bijbehorend interview HIER.

Nederlandse model ontdekt door Justin Bieber

Wellicht herinner je de doorbraak van het Nederlandse model nog, in 2015. Vanuit het niets werd Cindy Kimberly ontdekt door niemand minder dan Justin Bieber. “OMG, wie is dit?!”, postte het Canadese tieneridool destijds op Instagram, met een foto erbij. Het bleek om een Nederlands meisje te gaan, dat in Spanje woonde. Voor alle duidelijkheid: ze is geboren in Amsterdam, heeft een Spaanse moeder en Nederlands-Indonesische vader.

Na de post van Justin Bieber kreeg Cindy Kimerly er in één klap 500.000 volgers bij. En vanaf dat moment ging het snel. Ze kreeg prompt een klus op de catwalk van de Madrid Fashion Week en sindsdien is ze gewild als fotomodel. Het Nederlandse model sierde al eens de cover van GQ en Playboy en doet opdrachten voor Savage x Fenty, Yves Saint Laurent, Pull & Bear, By Kilian en meer grote merken. Aan haar CV is nu dus een topless shoot in Maxim toegevoegd. Hier gaan we nog veel van zien en horen. Een korte compilatie van haar recente werk.

Op Instagram heet Cindy Kimberly @wolfiecindy. Volg het door Justin Bieber ontdekte Nederlandse model hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.