Redactie
Redactie Human Interest 29 nov 2019
Leestijd: 3 minuten

7 curvy modellen die de term ‘plus-size’ doen vervagen

Modellen die eindelijk eens niet voldoen aan het surrealistische schoonheidsideaal van de vrouw, worden plus-size modellen genoemd. We zijn in 2019 inmiddels zo ver dat een maatje meer als mooi wordt gezien, maar er is nog veel te winnen op het gebied van diversiteit en inclusiviteit. Zoals de verbanning van de term ‘plus-size’. Zeven curvy modellen die op een sexy manier bijdragen aan body-positivity op Instagram.

Curvy modellen met een boodschap

De onderstaande curvy modellen posten niet alleen mooie foto’s, maar hebben ook een duidelijke boodschap. Ze vegen de surrealistische standaarden van tafel en zorgen ervoor dat meer vrouwen zich vertegenwoordigd voelen. Zeven vrouwen om een diepe buiging voor te maken.

1. Jada Sezer

De 29-jarige Jada Sezer wil naar eigen zeggen geen model, maar een rolmodel zijn. Ze deed campagnes voor grote merken, liep de marathon van Londen in ondergoed en is mede-organisator van The Vitality London 10000. Check hier haar Instagram-account.

2. Ali Tate Cutler

Eerder kondigde Victoria’s Secret Barbara Palvin al eens aan als plus-size model, maar dat sloeg nergens op. Als je Barbara Palvin plus-size noemt, dan is de Fiat 500 een SUV. Hoe dan ook: wij zijn fan van Ali Tate Cutler, het eerste échte curvy model van Victoria’s Secret. Lees en bekijk hier meer.

3. Sonny Turner

Sonny Turner, die onder meer campagnes voor ASOS en Primark deed, kwam eerder dit jaar in het nieuws nadat ze een boekje opendeed over de asociale eisen die ze kreeg als plus-size model. Maar op Instagram is ze vooral te zien met prachtige foto’s en mooie boodschappen. Tijdens de NY Fashion Week liep ze mee tijdens deze briljante show van Chromat. Check hier haar Instagram-account.

4. Marquita Pring (Quita)

Voor model Marquita Pring, op Instagram bekend als Quita, is de tern killer curves uitgevonden. Dat behoeft verder geen uitleg.

5. Saffi Karina

You see me less,coz I’m doing more.?

19.9k Likes, 250 Comments – S A F F I (@saffi_karina) on Instagram: “You see me less,coz I’m doing more.?”

Solar powered ?✨ @prettylittlething

12.3k Likes, 112 Comments – S A F F I (@saffi_karina) on Instagram: “Solar powered ?✨ @prettylittlething”

Saffi Karina is een natural beauty en ademt body-positivity. Ze is model bij IMG Models, heeft een prachtig portfolio en was te zien in tijdschriften als Vogue en Cosmopolitan. “If I look healthy and feel healthy, why would I strive to be something I’m not?”, zegt ze. “Curvy, it’s in my genetic pool.” Check hier haar Instagram-account.

6. Naomi Shimada

? @desigual by @yumnaaa #ad

4,292 Likes, 33 Comments – ????? ??????? (@naomishimada) on Instagram: “? @desigual by @yumnaaa #ad”

reaching out 4 carnival wknd ?

6,593 Likes, 39 Comments – ????? ??????? (@naomishimada) on Instagram: “reaching out 4 carnival wknd ?”

H&M, Nike, Monki en zo kunnen we nog even doorgaan. Naomi Shimada is een van de meest gewilde curvy modellen van dit moment en is betrokken bij verschillende organisaties die strijden voor diversiteit in de modewereld. Check hier haar Instagram-account.

Iza IJzerman

Om te eindigen met een Nederlandse. Niet de bekendste naam onder de modellen, maar twee jaar geleden ging ze viral op internet als de ‘curvy Gigi Hadid’. Ja, dan doe je toch iets goed. Volg haar op Instagram, wij zijn fan.

? Check ook: Rihanna en haar transformatie tot lingerie-godin met een boodschap

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.