Coen Grutters
Coen Grutters Gadgets 9 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit Apple AirPods-alternatief koop je voor 4 procent van de prijs

Action is een prijsvechter pur sang. Dat bewijst de keten maar weer door nu te stunten met draadloze oortjes die doen denken aan Apple Airpods, maar voor slechts 4 procent van de prijs.

Het betreft een set draadloze oortjes van het Nederlandse Fresh ’n Rebel. Het Rotterdamse merk maakt verschillende koptelefoons, bluetooth oortjes en speakers. Sommige daarvan met een prijskaartje van 200 euro. Extra bijzonder dus dat Action nu stunt met Fresh ’n Rebel-oortjes voor een fractie van het geld.

Draadloze oortjes van Action

Het is haast niet voor te stellen, maar de draadloze oortjes zijn bij de Action te koop voor 11,95 euro, dat is nog geen 4 procent van de 299 euro kostende AirPods Pro.

Apple Watch bluetooth draadloze oortjes Action
(Afbeelding: Action)

Die vergelijking lijkt wellicht wat vergezocht. De Apple AirPods Pro zijn immers voorzien van noise cancelling en gezien de prijs gaan we er maar vanuit dat de geluidsbeleving van de AirPods van een andere orde is.

Apple AirPods-alternatief van Fresh ‘n Rebel

Eerlijker is het om de Action-oortjes te vergelijken met de standaard AirPods van de tweede generatie, die bij Apple nog te koop zijn voor 159 euro. Nog altijd ruim dertien maal zo duur als de draadloze oortjes van Fresh ‘n Rebel.

Apple Watch bluetooth draadloze oortjes Action
(Afbeelding: Action)

Net als de Apple AirPods hebben de draadloze oortjes van de Action touch-bediening en een stemassistent. Een bijzondere feature voor oortjes van iets meer dan een tientje. Verder hebben de oortjes een luistertijd van 4 uur tegenover de 5 uur van de tweede generatie Apple AirPods. Met een volle laadcase wordt de speelduur maar liefst 24 uur, wat gelijk is aan Apple AirPods.

Bluetooth oortjes beter dan AirPods

Geloof het of niet, maar op sommige vlakken wordt Apple zelfs overtroefd. Zo zijn de Fresh ‘n Rebel-oortjes uitgerust met bluetooth 5.1, ten opzichte van bluetooth 5.0 waarmee de second gen AirPods nog zijn uitgerust. Bovendien kun je uit veel meer kekke kleurtjes kiezen dan enkel zwart en wit.

Apple Watch bluetooth draadloze oortjes Action
(Afbeelding: Action)

Uiteraard is dat bijzaak. De geluidskwaliteit is leidend en op dat vlak zullen de Apple AirPods ongetwijfeld de betere keuze zijn. Toch kan het haast niet anders dan dat de Action-oortjes een goede koop zijn. Voor iets meer dan een tientje kan het namelijk alleen maar meevallen. Alles beter dan ‘er komt geluid uit’ is mooi meegenomen.

Apple Watch-alternatief

De deal geldt van 9 tot 15 augustus. Gek genoeg koop je de bluetooth oortjes niet op de webshop van Action, waar normaal de beste deals van de discountwinkel te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan deze smartwatch.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.