Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit kost een nieuw ventieldopje voor een Lamborghini Urus

De Lamborghini Urus is de bestverkopende auto ooit van het merk. Voor velen is de droomauto onbetaalbaar, maar geldt dat ook voor iets sukkeligs als een ventieldopje?

De Urus verscheen zo’n vijf jaar geleden op de markt. Het was de eerste supercar verkleed als SUV. De meeste Lamborghini-klanten verlaten de dealer met een Urus en dus zijn er tegenwoordig meer sportwagenfabrikanten die SUV’s bouwen.

Lamborghini Urus heeft flink prijskaartje

Lamborghini’s bestseller mag dan wel geen échte supercar meer zijn, maar er hangt nog altijd een supercarprijskaartje aan (in tegenstelling tot deze ‘baby-McLaren‘). Een Lamborghini Urus heeft in Nederland een startprijs van zo’n 300.000 euro.

(Afbeelding: Lamborghini)

Maar zegt de hoge aanschafprijs ook iets over simpele onderdelen zoals een ventieldopje? Manners gaat op speurtocht om de prijzen van verschillende Lamborghini Urus-onderdelen te achterhalen.

OEM-onderdelen

Op de website Eurospares vinden we nieuwe OEM-onderdelen. Dit staat voor Original Equipment Manufacturer en deze zelfde onderdelen worden ook door de fabrikant gebruikt. Geen goedkope aftermarket-zooi dus.

6 schaamteloos gekopieerde auto’s uit China die goed gejat zijn

Dat blijkt ook als we de prijzen zien. Zo kost de motorkap van een Lamborghini Urus bijna 2.500 euro, een voorruit zo’n 2.000 euro en aan een nieuwe bestuurdersstoel ben je bijna 8.700 euro kwijt.

Ventieldopje

Maar hoe zit het met het ventieldopje? Het dopje hebben we niet kunnen vinden, maar een simpel nieuw ventiel wel. Lamborghini wil wel dat je daarvoor 20 euro aftikt. Ter vergelijking: een ventieltje voor een autowiel kost je normaal gesproken nog geen euro.

Lamborghini Urus
(Afbeelding: Unsplash)

Het plastic naafkapje dat je in het midden op het wiel klikt, de zogeheten hub cap, kost nog veel meer. Op dit kleine kapje staat Lamborghini-logo afgebeeld (zie hoofdfoto) en het Italiaanse merk vraagt er een ongegeneerde 66 euro voor.

Compleet motorblok van de Lamborghini Urus

Het kan overigens nog extremer. Zo worden op de onderdelensite ook compleet nieuwe motorblokken aangeboden. Het gaat in dit geval om de 650 pk sterke twinturbo V8. Prijskaartje? 26.674,20 euro. Voor dat geld koop je ook een 720 pk sterke V10 en dan krijg je deze Audi RS6-occasion die eromheen zit er gratis bij.

Niet deze auto, maar één onderdeel ervan kost 365.000 euro

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.