Felix Decavel
Felix Decavel Geld & Carrière 29 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Zoveel TikTok-views per maand geven je een minimumloon

Tijd kost geld. Al kan TikTok ook aardig verdienen. Zoveel views heb je maandelijks nodig om een minimumloon bij elkaar te vloggen.

Als we toch een tip mogen geven voor de toekomstige social mediamagnaat: je bankrekening zal een stuk sneller gevuld zijn via andere platformen. Op YouTube heb je bijvoorbeeld heel wat minder kijkers nodig om al een degelijk salaris te scoren. Maar laten we voorlopig bescheiden ambities uitspreken. Hoeveel TikTok-views per maand zijn genoeg voor een minimumloon?

Minimumloon dankzij TikTok

Eerst even bepalen hoeveel het minimumloon anno 2023 in Nederland bedraagt. Per 1 juli dien je maandelijks minstens 1.995 euro bruto op de rekening te ontvangen, zonder vakantietoeslag.

Verder bestaan er meerdere manieren om geld te verdienen met TikTok zoals donaties van abonnees en gesponsorde posts. Maar wij willen rechtstreeks door het social mediaplatform zelf betaald worden. Dat kan als je in aanmerking komt voor het Creator Fund.

  • Minstens 10.000 volgers
  • Minstens 100.000 views behaald in de laatste 30 dagen
  • TikTok Pro-account (voorlopig nog gratis)

Eens aangemeld, deel je in de advertentie-inkomsten die TikTok ontvangt. Alleen krijg je maar een heel klein stukje van de taart in vergelijking met YouTube. Volgens de meeste bronnen verdien je op TikTok tussen 2 en 4 eurocent per duizend views.

Aan de lage kant betekent dit dat je in een maand tijd 99.750.000 ofwel net geen 100 miljoen views nodig hebt om evenveel te verdienen als een minimumloon. Krijg jij 4 eurocent per duizend views? Dan zal je aan 49.875.000 views op TikTok genoeg hebben om 1.995 euro op de bankrekening te krijgen.

Eyes on the views

Schrikken 40 uur per week je meer af dan het hallucinante aantal vereiste views voor een  maandelijks minimumloon? Check dan ook hoeveel je met een miljoen views verdient op TikTok.

Of aan het twijfelen aan welk platform je je talent wenst te verlenen? Bekijk hoeveel een miljoen views met Instagram Reels je opleveren.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.