Jana Witteman
Jana Witteman Geld & Carrière 29 jul 2023
Leestijd: 3 minuten

De goedkoopste boerderijen op Funda Business inclusief grond

Wanneer het gaat om het kopen van agrarische bedrijven, denken veel mensen direct aan hoge prijskaartjes en enorme investeringen. Maar wellicht zijn er nog verborgen schatten te vinden. In dit artikel onthullen we de goedkoopste boerderijen die aangeboden worden via Funda Business.

Naast de prijzige investering denk je waarschijnlijk ook aan de veelbesproken stikstofplannen. Of misschien ben je helemaal niet zo bezig met alle beren op de weg en droom jij vooral van groen wonen, een landelijke keuken en inkomsten verdienen als zelfstandig ondernemer.

Van grootschalig agrarisch bedrijf tot idyllische boerderij

In dit artikel duiken we in de meest betaalbare agrarische bedrijven die worden aangeboden op Funda Business. Als je dan toch de ambitie hebt om boer te worden, is het wel zo fijn dat je ook ergens kunt wonen. Daarom is er gefilterd op bedrijven waar ook al direct een woonruimte aanwezig is.

Kleine spoiler: in sommige gevallen is daar ook alles mee gezegd. De ruimte is aanwezig, maar er is nog flink wat werk aan de winkel.

Van de 171 aangeboden agrarische bedrijven mét woonruimte lopen de prijzen behoorlijk uiteen. Waar de markt begint bij een boerderij van 345.000 euro k.k. (Kosten Koper), staat een andere boerderij voor een kleine 5 miljoen euro te koop. Voor het riante bedrag van 4.926.000 euro koop je een fruitteeltbedrijf van de Gebroeders Kuin aan de Meeweg in het Noord-Hollandse Hem. Voor dat geld krijg je 292.814 vierkante meter grond, twee vrijstaande woningen, bedrijfsgebouwen en een jaarlijks oogstpotentieel van 1,5 miljoen kilogram peren.

Meeweg, Hem
Meeweg, Hem (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda)

Hamonterweg in Budel-Schoot

€ 345.000 k.k., 0,35 ha

Hamonterweg, Budel-Schoot (Afbeelding: Funda)
Hamonterweg, Budel-Schoot (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda)

Waar de één kiest voor een appartement van 400.000 euro in de duurste gemeente van Nederland, koop jij wellicht wel dit perceel inclusief woonboerderij voor de prijs van 345.000 euro. Voor dat bedrag koop je een perceel van 3.390 vierkante meter in het Brabantse Budel-Schoot. Meer informatie of nieuwsgierig hoe het huis er vanbinnen uitziet? Bekijk meer over deze boerendroom via Funda in Business.

Korenweg in Lewedorp

€ 350.000 k.k., 0,17 ha

Korenweg, Lewedorp (Afbeelding: Funda business)
Korenweg, Lewedorp (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda business)

In Lewedorp staat een Zeeuwse boerderij inclusief woning, garage en (landbouw)schuur te koop voor 3,5 ton. Voor die prijs koop je niet alleen zo’n 1.700 vierkante meter grond; je krijgt er ook flink wat retro behang en romantische, klassieke balkenplafonds bij. Meer zien? Check dit agrarische droomproject op Funda in Business.

Waldfeuchterbaan in Maria Hoop

€ 480.000 k.k., 1,00 ha

Waldfeuchterbaan, Maria Hoop (Afbeelding: Funda business)
Waldfeuchterbaan, Maria Hoop (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda business)

Vestig jij liever in het zuiden? Ook dan kun je je hart ophalen, want in het Limburgse Maria Hoop staat een woonboerderij te koop die momenteel wordt gebruikt als veehouderij en akkerbouwbedrijf. Voor iets minder dan een half miljoen koop je één hectare grond, een boerderijwoning, een boerderijwinkel en drie gebouwen die fungeren als bedrijfsopstal. Mogelijkheden genoeg, zou je zeggen. Meer weten? Lees hier meer informatie.

Reth in Baarle-Nassau

€ 500.000 k.k., 0,97 ha

Reth, Baarle-Nassau (Afbeelding: Funda Business)
Reth, Baarle-Nassau (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda Business)

Voor een vraagprijs van 500.000 euro koop je een zogenoemde langgevelboerderij uit het jaar 1900 Baarle-Nassau. Daarvoor krijg je een perceel van ruim 6.000 vierkante meter, meerdere bijgebouwen, een stal en een stuk grasland van 3.590 vierkante meter. Mocht je een liefhebber zijn van gekleurde tegels uit de vorige eeuw, dan is het aan te raden om even in de foto’s van deze agrarische parel op Funda in Business te duiken.

Smidstraat in Hunsel

€ 595.000 k.k., 1,10 ha

Smidstraat, Hunsel (Afbeelding: Funda business)
Smidstraat, Hunsel (Afbeelding: Funda in Business) (Afbeelding: Funda business)

Dan de hoogste vraagprijs in de top 5 goedkoopste boerderijen op Funda in Business. Voor een kleine 6 ton koop je dan ook het grootste perceel. Voor dit bedrag koop je niet alleen ruim 1,1 hectare grond, maar ook twee woningen, een schuur en een veldschuur. En ook hier geldt: aan retro bruine badkamertegels geen gebrek.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.