Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Venom 2 krijgt weer nieuwe releasedatum (en dat is goed nieuws)

De kogel is door de kerk: na geruchten heeft Sony officieel bekendgemaakt dat Venom: Let There Be Carnage opnieuw van releasedatum gaat veranderen. In tegenstelling tot de vorige keren komt de Marvel-film echter eerder uit dan verwacht, in plaats van later. Bedankt Shang-Chi!

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings lijkt vooralsnog een geslaagd experiment. De nieuwe Marvel Studios-film brak het eerste weekend meteen een bioscooprecord en overtrof zelfs de de meest recente Fast and Furious-film. En dat terwijl een bioscooprelease door sommige experts als een doodvonnis werd gezien.

Marvel’s tjokvolle najaar

En, dat zonder gelijktijdige lancering op Disney+. Toch is Hollywood er nog niet helemaal gerust op. Paramount verschoof onlangs al een drietal blockbusters door naar 2022, waaronder twee topfilms met Tom Cruise: Top Gun Maverick en de nieuwe Mission: Impossible.

Ook binnen de wereld van Marvel blijft het onrustig. Met Shang-Chi, Eternals en Spider-Man: No Way Home zit het najaar tjokvol wat nieuwe Marvel-films betreft. En dan ben je er nog niet. Venom: Let There Be Carnage stond ook nog voor deze maand op de planning.

Venom: Let There Be Carnage verschuift

Met de nadruk op stond. Afgelopen week deed al het gerucht de ronde dat Sony de antiheld uit de Spider-Man-comics op wilde schuiven naar 2022. Nu blijkt dat het klopt dat Sony de film inderdaad opnieuw in gaat plannen. In plaats van uitstel wordt de film echter eerder uitgebracht. Goed nieuws dus.

Blijkbaar was Shang-Chi de grote test waar Sony Pictures op wachtte. Venom: Let There Be Carnage werd afgelopen maand van laat in september naar medio oktober uitgesteld. Nu is het officieel bekendgemaakt dat de antiheld vanaf 1 oktober naar de bioscopen komt. Een halve maand eerder dus.

Daarmee heeft Venom 2 maar liefst vijf verschillende releasedata gehad. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de superheldenfilm op 2 oktober 2020 uit zou gaan komen. Toen ging de pandemie opeens los met nieuwe golven, en werd de film als eens stuiterbal door de bioscoopagenda geslingerd. Om uiteindelijk op 1 oktober 2021 te blijven liggen, hopelijk.

Je weet immers maar nooit…

Nieuw op Netflix: 7 grote topfilms die je nu kunt streamen

SC

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.