Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 7 sep 2021
Leestijd: 3 minuten

Nieuw op Netflix: 7 grote topfilms die je nu kunt streamen

Netflix nam eind augustus afscheid van een flink aantal grote films. Gelukkig heeft de streamingdienst naast Originals de afgelopen week ook weer een aantal echte bioscoopklassiekers aan zijn aanbod toegevoegd.

7 nieuwe topfilms op Netflix

We zetten zeven aanraders op een rijtje, van misschien wel de beste gangsterfilm ooit gemaakt tot een musicalklassieker die iedereen al gezien heeft. Veel kijkplezier!

Sully

Clint Eastwood leverde in 2016 Sully af, een dramafilm gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2009 maakte piloot Chesley Sullenberger een noodlanding met zijn vliegtuig op de Hudson. Een miraculeuze redding, met 155 passagiers aan boord. Wat een heldenverhaal zou moeten zijn, dreigde echter al snel verpest te worden door een intern onderzoek dat zijn reputatie voor goed dreigt aan te tasten. In de film is de rol van de piloot weggelegd voor Tom Hanks.

IMDb-score: 7.4

Gone Girl

Fans van misdaadfilms, thrillers en het werk van David Fincher opgelet. Oftewel, praktisch elke filmkijker. Gone Girl is met een topscore van 8.3 op IMDb nog steeds een ijzersterke film. Op de dag van hun vijfjarige jubileum meldt een door Ben Affleck gespelde Nick Dunne dat zijn vrouw vermist is. Al snel ontstaan er scheurtjes in zijn perfecte plaatje, en begint iedereen zich af te vragen: was het echt een perfect huwelijk, of heeft Nick meer met de verdwijning te maken dan hij zelf wil toegeven? Thriller die je lang bij zal blijven.

IMDb-score: 8.1

Zodiac

Het lijkt wel David Fincher-maand op Netflix. Zodiac, die andere fantastische film van de regisseur, is er namelijk ook sinds 1 september te streamen. We volgen de klopjacht op de beruchte Zodiac Killer, een seriemoordenaar die echt heeft bestaan. Jake Gyllenhaal, Robert Downey Jr., Mark Ruffalo: als de insteek van deze film je niet al heeft overtuigd, dan doet de sterrencast dat wel. Voor dit soort films is het labeltje ‘bloedstollend’ uitgevonden.

IMDb-score: 7.7

Grease

Tussen alle misdaad en thrillers door heeft Netflix gelukkig ook wat rustiger materiaal. Zoals de klassieker Grease, die alleen al vanwege het gelijknamige nummer van Frankie Valli tijdens de opening de moeite waard is om aan te zetten. We gaan terug naar de jaren vijftig, waar de stoere door John Travolta gespeelde Danny hopeloos verliefd wordt op de naïeve Sandy. Heerlijk ongecompliceerd, verstand op nul en genieten maar.

IMDb-score: 7.2

The Boy in the Striped Pyjamas

Het contrast kan na Grease bijna niet groter zijn met The Boy in the Striped Pyjamas. Het verhaal van een jongen die tijdens de Tweede Wereldoorlog met zijn familie naar Polen verhuist. Naast hun huis staat een hek, met aan de andere kant een ander jongetje waarmee hij al snel een vriendschap sluit. Wat de kijker natuurlijk allang weet, is dat zijn nieuwe vriendje een joodse gevangene is en dat het om een concentratiekamp gaat. Hartverscheurende, maar oh zo belangrijke film.

IMDb-score: 7.8

Goodfellas

We gaan weer terug naar de misdaadfilms, en hoe! Netflix heeft namelijk opvallend snel weer Goodfellas binnengeharkt. Deze klassieker van Martin Scorsese staat anno 2021 nog steeds als een huis, en kun je zonder al te controversieel te zijn gerust de beste gangsterfilm ooit noemen. We volgen Henry Hill, een ambitieuze loopjongen die zich een weg omhoog werkt binnen de maffia. Al snel komt hij er echter achter dat hij beter voor zichzelf moet gaan zorgen, om te overleven in de keiharde en verraderlijke wereld.

IMDb-score: 8.7

The Truman Show

Over klassiekers gesproken. The Truman Show is ondertussen 23 jaar oud, maar misschien relevanter dan ooit. Jim Carrey speelt Truman Burbank, de grote ster van The Truman Show, een televisieprogramma waarin zijn hele leven wordt vastgelegd. Het is een megasucces, maar er is één belangrijk detail dat genoemd moet worden: Burbank weet zelf helemaal niet dat hij in een televisiestudio leeft…

IMDb-score: 8.1

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.