Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Opvolger van Henry Cavill: eerste voorproefje op nieuwe Witcher

Dankzij een handige YouTuber hebben we alvast een voorproefje te pakken van hoe Liam Hemsworth eruit gaat zien als de nieuwe Geralt in The Witcher.

Tot de grote ontsteltenis van fans heeft Henry Cavill The Witcher verlaten. Officieel weten we weinig over de reden, maar geruchten wijzen erop dat Cavill het volstrekt oneens was met hoe showrunner Lauren Hissrich het bronmateriaal adapteert. De acteur is een zelfverklaarde nerd, en daarmee erg gesteld op de boeken waarmee de franchise begon, van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Veel fans zijn nou ook niet bepaald blij met hoe de Netflix-serie het verhaal adapteert. Voeg daar de matige prequel Blood Origin aan toe en je hebt een franchise met enorme potentie die helaas continu aan het struikelen is.

Nog één keer The Witcher met Cavill

Je zou met al die ophef bijna vergeten dat we nog een seizoen met Henry Cavill als Geralt tegoed hebben. Deze maand komt het derde seizoen van The Witcher naar Netflix. Afgelopen april kregen we al een volledige trailer te zien. De eerste vijf afleveringen gaan in première op 29 juni en de laatste drie afleveringen zullen beschikbaar zijn vanaf 27 juli. Daarna is het klaar met Cavill als Geralt, maar nog niet klaar met The Witcher. Verre van!

Sterker nog: The Witcher krijgt op zijn minst nog een vierde en een vijfde seizoen. Netflix heeft duidelijk vertrouwen in de franchise. Onlangs kregen we al te horen wie de nieuwe Geralt gaat worden: Liam Hemsworth. Precies: het broertje van Chris ‘Thor’ Hemsworth. Het moge duidelijk zijn dat het wat de woede van fans betreft niet uitmaakte wie Cavill op ging volgen. Hoe dan ook zouden de reacties pittig zijn geweest. Wellicht is dat ook de reden dat Netflix direct na het vertrekken van Cavill al bekendmaakte dat Liam de nieuwe Geralt zou gaan worden. In één keer door dat pijnlijke dal, om vervolgens weer te focussen op de volgende hoofdstukken in het avontuur van Geralt of Rivia.

Liam Hemsworth The Witcher
Liam Hemsworth (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

Hoe zal Liam Hemsworth het doen?

Sommige fans zullen simpelweg niet te overtuigen zijn, zelfs als Liam Hemsworth een perfecte, fantastische acteerprestatie neer gaat zetten. Jammer dan, their loss. The Witcher seizoen 4 zal op zijn vroegst pas volgend jaar, maar waarschijnlijk zelfs pas in 2025 uit gaan komen. Dankzij de overweldigende ontwikkelingen in AI en specifiek deepfakes hebben we nu echter al een voorproefje te pakken.

Het bekende YouTube-kanaal Stryder HD laat ons namelijk alvast zien hoe Liam Hemsworth eruit gaat zien als Geralt. Middels machine learning heeft de YouTuber het gezicht van Henry Cavill vervangen door het gezicht van Liam. Het lichaam is dus nog steeds Cavill, evenals alle bewegingen. Desalniettemin geeft de video een uncanny voorproefje op hoe Hemsworth eruit kan gaan zien als de fantasy-held.

Hemsworth kan niet winnen

Het is een indrukwekkend staaltje techniek, maar helaas voor Stryder HD kunnen de fans van The Witcher hun woede omtrent het casten van Liam niet scheiden van hoe indrukwekkend de deepfake-video is.

De video heeft op het moment van schrijven meer dan twee keer zoveel dislikes als likes, en de reacties maken duidelijk dat die verhouding niets te maken heeft met de video zelf: “Het maakt niet uit hoe ze Hemsworth in deze rol duwen, Henry is onvervangbaar. Ik zie nu al het vuur dat deze show zal doen crashen en branden na seizoen 3,” aldus een gebruiker genaamd myemptybliss. “Ik kijk geen The Witcher of Superman zonder Henry,” concludeert TechWeLove. Tja.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.