Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 6 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Twitter gaat genadeloos los op Apple’s nieuwe Vision Pro-bril

Apple heeft dan eindelijk de Vision Pro onthuld. Kan de techgigant het opnieuw klaarspelen om een pittige productcategorie door te laten breken? Hoe dan ook levert de peperdure poging heerlijke memes en reacties op Twitter op. We zetten de beste voor je op een rijtje.

Er wordt ons al sinds de jaren tachtig beloofd dat virtual reality de toekomst is. Menig bedrijf heeft geprobeerd om de brillen mainstream te maken, vaak met belabberde resultaten. Enkel enthousiaste gamers lijken er vatbaar voor, en zelfs zij geven vaak toe dat hun bril stof licht te happen. Het is deels het kip en ei probleem: ontwikkelaars gaan pas echt overtuigende games ontwikkelen als genoeg consumenten een bril hebben. Maar consumenten gaan geen bril kopen zonder killer-app.

Apple Vision Pro: eindelijk de doorbraak?

Wie kan een productcategorie wel die drempel over helpen? Precies: Apple. Van de iPod en de iPhone tot de Apple Watch: de techgigant heeft de power om een nieuwe productcategorie mainstream te maken. Sure, ze zijn vaak niet de eerste, maar wat maakt dat uit? Maandagavond vond na jaren aan geruchten en uitstel het langverwachte iPhone-moment van virtual reality plaats: Apple onthulde tijdens een event de Apple Vision Pro.

Ja, een mixed reality headset van Apple. Hét moment voor de technologie: als Apple het niet lukt, wie dan wel? De bril combineert augmented reality met virtual reality. Je kunt je dus in een digitale wereld wanen, of virtuele elementen in de echte wereld plaatsen. Denk aan het vouwen van de was terwijl je moeder via Facetime in je kamer wordt geprojecteerd. Omstanders kunnen ondertussen op behoorlijk creepy wijze alsnog je ogen zien, die op de voorkant van je bril getoond worden.

Apple Vision Pro headset reacties memes Twitter
💰 (Afbeelding: Apple)

Peperduur en niet voor ons

Lopen we allemaal later dit jaar met een Vision Pro rond? Nou nee. De nieuwe headset komt ten eerste pas ‘begin 2024’ uit, en in de eerste instantie enkel in de Verenigde Staten. Ook hangt er een prijskaartje aan dat je waarschijnlijk direct afschrikt: 3499 dollar, bijna twee keer zo duur als we op basis van de geruchtenstroom hadden verwacht. Dit eerste model is natuurlijk vooral bedoeld voor ontwikkelaars, die zo alvast aan de slag kunnen met het gloednieuwe platform. Later zullen ongetwijfeld ook consumentenmodellen met een schappelijker prijsje volgen. Dat is echter niet iets wat een bedrijf als Apple je nu al gaat vertellen.

Heerlijke reacties op Twitter

Check voor meer details vooral even de onderstaande video, waarin Apple je de oprecht toffe en vooral baanbrekende tech in de Vision Pro laat zien. Of lees dit excellente artikel van The Verge. Het is een indrukwekkend product, maar door het prijskaartje blijft het voorlopig nog toekomstmuziek voor de meeste consumenten.

Ach, gelukkig hebben we in de tussentijd de memes nog. Want je raadt het al: Twitter ging na de onthulling helemaal los. Er werd heerlijk de draak gestoken met de Apple Vision Pro. We struinden het platform voor je af om de beste reacties te selecteren. De resulterende oogst kun je hieronder bewonderen:

 

Ashley geeft ons allemaal even een reality check:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.