Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 30 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Week begint goed met topnieuws voor fans The Witcher én John Wick

Tussen alle uitgestelde series en films door is er gelukkig ook goed nieuws: zowel fans van The Witcher als John Wick worden op hun wenken bediend met een nieuw hoofdstuk.

Begin mei legden ruim 20.000 schrijvers hun (digitale) pen neer in Hollywood. Het begin van een enorme staking, die nog altijd voortduurt en waardoor talloze film en serieproducties stil zijn gelegd. Van Stranger Things tot Star Wars: heel Hollywood ligt lam. Daar gaan we vooral over pakweg een jaar de gevolgen van merken, wanneer het wel erg lang begint te duren voor je favoriete serie weer een nieuw seizoen krijgt. Hopelijk komen de filmstudio’s en de talenten die onze favoriete franchises mogelijk maken er snel uit.

The Witcher seizoen 4

Gelukkig is er in de tussentijd ook goed nieuws. Laten we beginnen met The Witcher: ja, die ondertussen zo controversiële adaptatie van Netflix. Ook zonder Henry Cavill als Geralt of Rivia gelooft de streamingdienst nog heilig in de fantasy-franchise. Waar menig Original al na één of twee seizoenen wordt gecanceld, krijgt The Witcher namelijk een vijfde seizoen. Dat heeft de castingbaas van de show officieel bekendgemaakt. En dat terwijl we pas eind juni kunnen gaan beginnen aan het derde seizoen, de laatste afleveringen met Cavill. Pas in seizoen vier neemt Liam Hemsworth het stokje over.

Tijdens een recent interview met Deadline verklapte Sophie Holland, verantwoordelijk voor het casten van de serie, dat ze direct na het afronden van seizoen vier zullen starten met de productie van een vijfde seizoen: “We staan op het punt te beginnen met het filmen van seizoen vier met Liam Hemsworth, en dan gaan we na een korte pauze meteen door naar seizoen vijf.” Hopelijk zorgen de kijkcijfers er in de tussentijd niet voor dat Netflix spijt krijgt van zo ver vooruit kijken. Het is nog een kwestie van afwachten of de show net zo succesvol is zonder zijn gezicht. Wie weet!

“We zijn allemaal enthousiast over de komst van Liam. Hij heeft enorme schoenen om te vullen, maar heeft ook veel energie en veel enthousiasme. Het is natuurlijk een gloednieuw hoofdstuk voor ons. En er komen veel gevoelens bij kijken. Maar uiteindelijk houden we van wat we doen. Dus we gaan door,” concludeerde showrunner Lauren Schmidt Hissrich onlangs nog.

Liam Hemsworth The Witcher
Liam Hemsworth (Afbeelding: VALERIE MACON / AFP)

John Wick: Chapter 5?

Over doorgaan gesproken: ook John Wick krijgt een vervolg! John Wick: Chapter 4 is een groot succes. Sterker nog, het is met afstand de grootste film in de ooit zo bescheiden begonnen filmfranchise tot nu toe. Terwijl we uitkijken naar de al reeds onthulde spin-off-serie en de vrouwelijke Wick-film met Ana de Armas, heeft Lionsgate meer prachtnieuws. Keanu Reeves is ondanks zijn leeftijd klaarblijkelijk nog niet van plan om te stoppen met de genadeloze actiefilms. In een recente earnings call had studiobaas Joe Drake een update voor aandeelhouders die ook fans als muziek in de oren zal klinken.
Hij sprak over de toekomst van wat ondertussen een miljardenfranchise is geworden. Nieuwe delen zijn “in ontwikkeling…inclusief John Wick 5 en The Continental.” De moordenaarswereld van de films wordt verder uitgebouwd, voegde hij eraan toe, en de vijfde film “zal organisch voortvloeien uit hoe we die verhalen beginnen te vertellen.” Regisseur Chad Stahelski deed tijdens interviews behoorlijk vaag of het vraagstuk of Chapter 4 nou echt ‘the final chapter’ was, maar nee dus. John Wick wordt een waar cinematic universe.

Grote videogame

Bovendien blijft het niet bij John Wick 5! Lionsgate-baas Joe Drake gaf ook aan dat het het doel is om een “regelmatige cadans van John Wick” te hebben, en daar hoort ook een videogame bij. Drake bevestigde de geruchten dat het bedrijf “in gesprek is” over een triple-a videogame. Volgens de studiobaas hebben meerdere ontwikkelaars al voorstellen ingediend, en is er “veel energie” om er iets moois van te gaan maken. Lekker vaag, maar het feit dat de Wick-franchise een volledige, big-budget actiegame gaat krijgen is al tof.

Voor zowel John Wick 5 als de videogame zijn nog geen details zoals een eventuele releasedatum aangekondigd. Tussen de derde en vierde film zat ook bijna vier jaar, al speelde de pandemie daar natuurlijk ook een grote rol in. Hoe dan ook waren de afgelopen jaren duidelijk pas het begin. De John Wick-kraan wordt verder opengezet. Hopelijk levert het ook daadwerkelijk goede films, series en dus een game op, en hebben we hier niet te maken met de zoveelste franchise die compleet kapotgemolken wordt.

🎮Tip: de actiegame SIFU is al praktisch een John Wick-game, zeker als je met een John Wick-mod speelt:

GamespotDeadline

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.