Coen Grutters
Coen Grutters Auto's 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Tesla Cybertruck wordt volgens Elon Musk héél binnenkort uitgeleverd

Bijna vier jaar na de introductie van de veelbelovende Tesla Cybertruck, zal de futuristische pick-up volgens Elon Musk eindelijk uitgeleverd worden.

Keer op keer werd de uitlevering van de Cybertruck uitgesteld. Terwijl Tesla-fans al bijna zijn uitgepopeld, kondigt topman Elon Musk een ‘uitleveringsevenement’ aan.

Tesla Cybertruck wordt vanaf september uitgeleverd

Dat evenement vindt volgens Elon Musk ‘aan het einde van het derde kwartaal plaats’. September, dus. Dat is, zeker voor Tesla-begrippen, een korte termijn. Liefhebbers wachten namelijk al jaren op de Tesla Cybertruck.

Tesla Cybertruck Elon Musk 2
(Afbeelding: Tesla)

Het is dan ook niet je alledaagse pick-up. Eén blik naar het hoekige design en je weet waarom. Love it or hate it, maar origineel is het zeker. Ook is-ie voorzien van eigenaardige features zoals kogelwerend glas.

Dat verkondigde Elon Musk trots toen de Cybertruck in 2019 groots werd geïntroduceerd. Om dat te demonstreren werd er een zware, metalen bal tegenaan gemieterd. Die stunt verliep echter niet helemaal zoals gehoopt.

Daarnaast is het een van de weinige elektrische pick-ups. Althans, dat was de Tesla Cybertruck tijdens zijn introductie-evenement 3,5 jaar geleden. Inmiddels zijn er de nodige concurrenten verschenen die al wél daadwerkelijk kunt kopen.

Ben je als Amerikaan in de markt voor een elektrische pick-up? Dan heb je de keuze uit onder meer een elektrische Chevrolet Silverado, de Rivian R1T, Ford F-150 Lightning of zelfs een elektrische Hummer. Allemaal concurrenten van de Tesla Cybertruck.

Wat zei Elon Musk precies?

Elon Musk is niet vies van een loze belofte hier een daar, zeker als het aandeelhouders even koest houdt. Toch sprak de Tesla-CEO tijdens de kwartaalupdate over een ‘hand-over event’. Dat klinkt als een serieuze aangelegenheid waarbij de eerste klanten hun Tesla Cybertruck overhandigd krijgen.

Tesla verkoopt nu belachelijk duur bier in Cybertruck-flesjes

Daarbij heeft hij het over een termijn van enkele maanden. Het einde van het derde kwartaal om precies te zijn. Niet eerder was Elon Musk zo concreet over een leveringsdatum, waardoor de hoop bij veel klanten, die inmiddels een ons wegen, weer begint op te bloeien.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.