Felix Decavel
Felix Decavel Films & Series 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix heeft primeur met eerste serie Arnold Schwarzenegger ooit

Voor de eerste keer ooit rolt de voormalige bodybuilder de spierballen op voor een hoofdrol op het kleine scherm. In Fubar speelt Arnold Schwarzenegger een CIA-agent die net voor zijn welverdiend pensioen een familiegeheim ontdekt die de wereld op zijn kop zet. De spionageserie met een komisch randje verschijnt 25 mei op Netflix

Fubar werd al een tijdje geleden aangekondigd, maar nu hebben we eindelijk een volbloed trailer voor de kiezen gekregen. En verandering van spijs doet eten. Want de volgende Netflix-hit is een spionageserie om duimen en vingers bij af te likken.

Eerste serie ooit met Arnold Schwarzenegger

Uiteraard moeten we geen Tinker, Tailor, Soldier, Spy – het beste spionagedrama ooit gemaakt – of zelfs het ondergewaardeerde Slow Horses verwachten. Fubar met Arnold Schwarzenegger is duidelijk van Amerikaanse bodem. Bombastische actiescènes, spetterende achtervolgingen en een gezonde dosis humor die het hele gezin op zondag voor de buis gekluisterd houden.

Samen met de beste mini-series die Netflix momenteel te bieden heeft en de beste oorlogsseries à la Band of Brothers die je nu kan streamen, schrap je dus beter alvast de weekendplannen voor de nabije toekomst.

Afhankelijk van de bron betekent Fubar ‘fucked up beyond all repair’ of ‘fucked up by army regulations’. De term ontstond vermoedelijk in het Amerikaanse leger tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar is in vrij algemeen gebruik. De nieuwe Netflix-serie gaat dan ook over een spion die op het punt staat om met pensioen te gaan, maar door de CIA toch nog het veld in gestuurd wordt.

Fubar: nieuwe spionageserie op Netflix

De combinatie van het familiegeheim en deze beruchte laatste klus zorgen ervoor dat Luke (Arnold Schwarzenegger) alle rimpels uit zijn sixpack zal moeten persen. “De serie tackelt een universele gezinsdynamiek tegen een wereldwijde achtergrond van spionage, actie en humor”, zo belooft de officiële synopsis van de Netflix Original.

Fubar bestaat uit acht afleveringen en zal vanaf 25 mei op Netflix te streamen zijn. De cast bestaat naast Arnold Schwarzenegger onder anderen uit Monica Barbaro, Jay Baruchel, Fortune Feimster en Milan Carter.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.