Pim Jansen
Pim Jansen Elektrische fiets 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Er stunt eens een andere supermarkt dan Lidl of Aldi met een e-bike

We kennen inmiddels de e-bike deals van de Aldi en Lidl. Maar nu is Albert Heijn een keer de supermarkt die stunt met een elektrische fiets.

Net als bij Aldi en Lidl moet je er rekening mee houden dat het om budgetfietsen gaat. Materiaal bij dit soort e-bikes gaat sneller los, de accu heeft mogelijk een mindere houdbaarheidsdatum, dat soort dingen. Wel moet gezegd worden dat met goed onderhoud een goedkope elektrische fiets tegenwoordig een prima aankoop kan zijn.

Albert Heijn stunt met e-bike

Oordeel vooral zelf of je de AMIGO E-Strong T1 de moeite waard vindt. Feit is dat deze elektrische fiets bij de Albert Heijn over een uitneembare 460Wh accu beschikt en aangedreven wordt door een krachtige MXUS-voorwielmotor. Hiermee heb je trapondersteuning tot 25 kilometer per uur en een geschatte actieradius van 60 tot 100 kilometer. Uiteraard is deze sterk afhankelijk van gewicht, weersomstandigheden en type landschap.

elektrische fiets, e-bike, albert heijn, goedkoop, lidl, amigo e strong t1
(Afbeelding: AH)

Verder beschikt de AMIGO E-Strong T1 over onderhoudsarme naafversnellingengen Shimano Nexus 3. De e-bike bij de Albert Heijn heeft het uiterlijk van een klassieke damesfiets en de witte banden maken de elektrische fiets zowaar nog aardig stijlvol ook. Dat kan over de exacte prijsconcurrent van Lidl iets minder snel gezegd worden.

Wat kost de elektrische fiets?

Albert Heijn geeft 250 euro korting op de e-bike, die je nu voor 1.049 euro koopt. De net genoemde elektrische fiets van Lidl kost evenveel, en oorspronkelijk zelfs nog meer. Vergelijk je die twee modellen, dan kunnen we toch wel stellen dat AH de Duitse supermarktketen aftroeft.

goedkope elektrische fiets, e-bike, albert heijn, goedkoop, lidl, amigo e strong t1
(Afbeelding: AH)

VanMoof nadert prijs Lidl

De VanMoof S3 kwam onlangs nog aardig in de buurt bij Lidl en Albert Heijn wat betreft de prijs. Je kreeg zoveel korting, dat het ineens een budget e-bike was. Inmiddels is deze elektrische fiets uitverkocht, maar we houden je op de hoogte van eventuele nieuwe acties.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.