Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Nieuw op Netflix: ijzersterke politieke serie met Cocaine Bear-ster

Vandaag is The Diplomat op Netflix verschenen, een veelbelovende en volgens Rotten Tomatoes ijzersterke politieke serie met een cast vol interessante sterren. Een van de rollen wordt vertolkt door een James Bond-icoon. En de hoofdrol is weggelegd voor Keri Russell uit onder meer Cocaine Bear (2023).

Met House of Cards, Borgen, Anatomy of a Scandal en nog een aantal voorbeelden zit je als kijker op zich niet verlegen om politieke series op Netflix. Maar in verhouding tot de grote hoeveelheid pulp valt het weer tegen. Voor de liefhebbers is er vanaf vandaag in ieder geval weer een politiek drama om te streamen.

Politieke serie The Diplomat op Netflix

In The Diplomat staat Kate Wyler centraal, de nieuwe Amerikaanse ambassadeur in Groot Brittannië. Terwijl ze internationale crises moet bezweren, strategische allianties moet smeden in Londen en zich moet aanpassen aan haar nieuwe plek in de schijnwerpers, probeert ze ook haar huwelijk met collega-diplomaat Hal Wyler te overleven. Een kijkje in het leven van diplomaten, dus.

De nieuwe politieke serie op Netflix staat bol van de grote namen. Zo is Debora Cahn de schrijver en producer van The Diplomat. Zij is vooral bekend van Homeland, The West Wing en Grey’s Anatomy. De hoofdrol Kate Wyler wordt gespeeld door Keri Russell. Zij is speelt ook de hoofdrol in Cocaine Bear, een van de grootste bioscoophits van 2023 tot nu toe. Haar man Hal Wyler wordt gespeeld door Rufus Sewell (Kaleidoscope, Hercules, The Holiday) en daarnaast speelt er nog een reeks grote sterren mee. Zo vertolkt Rory Kinnear (Bill Tanner in de laatste James Bond-films) de rol van prime-minister Nicol Trowbridge.

‘Plezierige rit rond Keri Russell’

Leuk en aardig, acteurs wegplukken bij Cocaine Bear en No Time to Die voor een politieke serie, maar is The Diplomat ook echt de moeite waard? Zelf hebben we, los van de voorpret, nog niets gezien. Voor het eerste oordeel verwijzen we je derhalve naar Rotten Tomatoes. Welnu, daar wordt het een ijzersterke Netflix Original genoemd en de score van 94% onder filmrecensenten onderstreept dat.

cocaine bear, keri russell, netflix, ijzersterke politieke serie, the diplomat
Keri Russell als Kate Wyler en Rufus Sewell als Hal Wyler (Afbeelding: Netflix)

“Na een ietwat volle openingsaflevering is The Diplomat een zeer plezierige rit. Terwijl Keri Russell de show regeert, is iedereen om haar heen een briljante toevoeging en ondersteuning”, schrijft Lucy Mangan van The Guardian. Bekijk hier het volledige overzicht van de reviews.

Cocaine Bear

We noemden Cocaine Bear al een aantal keer, de waargebeurde bioscoophit met Keri Russell. Lees via onze broeders van Want meer over deze heerlijke film, die je nu kijkt via Pathé Thuis.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.