Coen Grutters
Coen Grutters Auto's & Motoren 20 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

De meest atypische auto uit het wagenpark van Leonardo DiCaprio

Zoals je mag verwachten van een vermogende filmster, heeft Leonardo DiCaprio een uitvoerig wagenpark. Een klein overzicht, en speciaal aandacht voor zijn Fisker, met zijn enorme wielen en zonnepanelen op het dak een tamelijk atypische auto.

Een vlug tripje naar Google leert ons dat Leonardo DiCaprio een geschat vermogen heeft van een kleine 300 miljoen dollar. Voor dat geld kun je een hoop leuk speelgoed kopen. Denk aan de duurste nieuwe auto ooit geveild.

Het wagenpark van Leonardo DiCaprio

Toch is die bolide geen onderdeel van het wagenpark van Leonardo DiCaprio. Dat betekent niet dat de filmster geen enkele dure auto in zijn garage heeft staan. Naar het schijnt is de duurste auto in zijn autocollectie een extra luxueuze SV Autobiography-uitvoering van de vorige generatie Range Rover. Deze zou ruim 200.000 dollar hebben gekost.

Range Rover Leonardo DiCaprio wagenpark auto
Het model Range Rover dat DiCaprio vermoedelijk zou hebben. (Afbeelding: Land Rover)

De acteur gebruikt zijn miljoenenpubliek op social media enkel om zich uit te spreken over dringende klimaatproblemen. Hoewel DiCaprio erg begaan is met de natuur, is het toch verrassend dat hij geregeld wordt gezien, rijdend in een Toyota Prius. Verder schijnt de Hollywood-ster ook een Tesla te bezitten.

Fisker Karma is zijn meest absurde auto

Toch is geen van deze voertuigen de meest absurde auto uit het wagenpark van Leonardo DiCaprio. Die eer gaat naar de Fisker Karma. Als je niet thuis bent in de autowereld heb je wellicht nog nooit van die auto gehoord. Tijd voor een kort voorstelrondje.

Deze autorijders hebben het hoogste IQ en BMW scoort bedroevend

Fisker is een Amerikaans automerk dat werd opgericht in 2007. Kort daarna kwam het merk met een opmerkelijke auto genaamd de Karma. Deze hybride lijkt met zijn grote, ver uit elkaar staande wielen op een rijklare conceptauto.

Leonardo DiCaprio als investeerder in Fisker

De Karma heeft een 2.0-liter viercilinder die wordt ondersteund door twee elektromotoren. Die halen hun energie deels uit de zonnepanelen op het dak. Het gecombineerd vermogen komt daarmee uit op ruim 400 pk en zelfs zo’n 1.300 Nm aan koppel, dat is serieus veel.

Fisker Karma Leonardo DiCaprio wagenpark
(Afbeelding: Fisker)

Het is niet zonder reden dan Leonardo DiCaprio de Fisker Karma in zijn collectie heeft. De filmster heeft tien jaar geleden namelijk een belang genomen in de kersverse autobouwer. Erg goed ging deze belegging niet. Niet lang na zijn investering ging het bedrijf failliet.

Ruzie met Tesla

Het merk is het in zijn korte levensduur overigens wel gelukt om het met Tesla aan de stok te krijgen. Het bedrijf van Elon Musk meende dat Fisker met hun technologie aan de haal is gegaan. Maar die claim werd door de rechtbank ongegrond verklaard.

Deze motoren heeft John Wick-ster Keanu Reeves in zijn garage

Als Leonardo DiCaprio Fisker nog een kans wil geven, dan kan dat. Fisker maakt namelijk een doorstart en brengt een volledig elektrische SUV op de markt. Misschien komt Fisker ook nog eens met een geduchte concurrent voor de Tesla Cybertruck, die binnenkort ein-de-lijk wordt uitgeleverd.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.