Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix-serie over metoo-politicus is de nummer 1-hit in Nederland

Vreemdgaan, buitenechtelijke affaires, het spreekt allemaal tot de verbeelding. Misschien heb je het zelf wel eens gedaan of ben je het slachtoffer geweest van een overspelige ex. Het thema scoort in ieder geval goed op Netflix. De nieuwe serie Anatomy Scandal is de nummer 1-hit in Nederland en gaat een stapje verder dan alleen een affaire. In deze metoo-thriller staat een politicus centraal, die wordt beschuldigd van verkrachting.

Als je het even niet meer weet op Netflix, dan volg je gewoon de massa. Die kijkt op dit moment vooral naar Anatomy of a Scandal. Metoo speelt op dit moment erg in Nederland, niet vreemd dus dat deze serie scoort.

Anatomy of a Scandal staat nu op Netflix

Anatomy of a Scandal is een Britse serie die op 15 april in première is gegaan op Netflix. De serie is gebaseerd op de gelijknamige roman van Sarah Vaughan. Voor alle duidelijkheid: het is fictie, en derhalve niet gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

In de serie staat het complete spel rondom metoo in hogere kringen centraal. Sophies bevoorrechte leven als vrouw van politicus James Whitehouse valt in duigen als er onterende geheimen aan het licht komen en hij wordt beschuldigd van een schokkende misdaad. Komt hij hiermee weg? Heeft hij het überhaupt gedaan?

Metoo-thriller is de best bekeken serie van nu

De cast van Anatomy of a Scandal bestaat uit grote namen. Zo wordt Sophie Whitehouse gespeeld door topmodel en -actrice Siena Miller en speelt Rupert Friend (Homeland) metoo-politicus James Whitehouse. Andere castleden van de populaire Netflix-serie zijn onder anderen Naomi Scott (Charlie’s Angels, Aladdin) en Michelle Dockery (Downton Abbey).

Niet voor niets is de metoo-thriller over de van verkrachting verdachte politicus de absolute nummer 1-hit van nu op Netflix in Nederland. Geen enkele film of serie wordt de laatste dagen beter bekeken. Of het ook een aanrader is? Nou, de recensenten die hun reviews op Rotten Tomatoes achterlieten, zijn nog niet echt overtuigd. Maar laat je daar niet te veel door leiden.

Anatomy of Scandal is nu te zien op Netflix. Check ook Choose or Die, de andere grote hit van dit moment, met Asa Butterfield uit Sex Education in de hoofdrol.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.