Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 19 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

Horrorfilm met Sex Education-ster is een wereldwijde Netflix-hit

Nieuwe week, nieuwe Netflix-hit. Deze week is dat wereldwijd Choose or Die, de best bekeken film van nu. In de hoofdrol speelt Asa Butterfield, beter bekend als Otis Milburn uit de razend populaire serie Sex Education.

Het leuke aan hitseries met ‘onbekend’ talent is dat je de acteurs later overal ziet opduiken. Game of Thrones is daar een goed voorbeeld van; na het afsluitende seizoen zag je de hoofdrolspelers in grote blockbusters en andere hitseries verschijnen. Langzaam maar zeker zie je ook steeds meer acteurs uit Sex Education in andere films en series.

Choose or Die op Netflix

Kies of sterf, deze film vliegt er met gestrekt been in. In verleiding gebracht door nooit opgeëist prijzengeld van 100.000 dollar besluit een jonge programmeur een oude survival-videogame uit de jaren 80 te starten. Een verborgen vloek in het spel transformeert de realiteit en een onschuldige game verandert in een zenuwslopend gevecht op leven en dood.

Met een beetje fantasie is Choose or Die een soort Jumanji. Minder lollig, meer van deze tijd, maar toch weer met die lekkere 80’s vibes. Samen met een vriend komt de programmeur terecht in een surrealistische terreurwereld. Komen ze hier ooit nog uit? Goed om te weten, mocht dat je niet al in de trailer duidelijk worden: de Netflix-film met Asa Butterfield valt onder het genre horror. Een stuk minder vrolijk dan Sex Education dus.

Sex Education-ster in best bekeken film van nu

Wereldwijd is Choose or Die de best bekeken film van dit moment op Netflix. In ieder land staat de film met de Sex Education-ster in de top 10, in veel landen zelfs op 1 en in Nederland worden er slechts drie titels beter bekeken. Bekijk hier het volledige overzicht.

Choose or Die is nu te zien op Netflix. Sex Education nog nooit gezien? Lees je dan snel even in op deze overzichtspagina, en dan heb je nog een briljante serie voor de boeg.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.