Thomas Aalderink
Thomas Aalderink UFC 20 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

Gevecht tussen Jake Paul en eenogige UFC-legende lijkt rond te komen

Sinds zijn dubbele overwinning op Tyron Woodley is Jake Paul op zoek naar een nieuw tegenstander. In die zoektocht is hij opnieuw uitgekomen bij een grote naam uit de UFC. Niemand minder dan voormalig kampioen Michael Bisping moet het worden. De Engelsman heeft laten weten dat hij, ondanks dat hij halfblind is, de uitdaging wel aandurft.

Het zal je niet verbazen dat dit mogelijke gevecht begon met een Twitterruzie. Jake Paul is een ster in ruziemaken en het pesten van grote namen. Allemaal met als doel om in beeld te blijven en hopen dat een grote naam een keer ingaat op zijn uitnodiging. Voormalig UFC-vechters Ben Askren en Tyron Woodley hapten al, maar Jake Paul wil meer.

Het verlanglijstje van Jake Paul

Dit maakte de YouTuber opnieuw duidelijk in gesprek met Teddy Atlas. In diens podcast, The Fight, noemde Jake Paul de zes namen die momenteel op zijn lijstje staan. Dat zijn niet de minsten: Floyd Mayweather, Oscar de la Hoya, Anderson Silva, Tommy Fury, Sonny-Bull Williams en Michael Bisping. Laatstgenoemde reageerde daarop via Twitter en maakte er een grap van.

Uiteraard kwam er al snel een reactie van Jake Paul. In bovenstaande reactie slaat de YouTuber terug en stelt dat Bisping niet eens een uitdaging voor hem is: “Ik sla je nog harder knock out dan Hendo deed.” Een referentie naar de keiharde nederlaag die Bisping in 2009 leed tegen Dan Henderson. Jake Paul maakt ook meteen duidelijk dat hij serieus is en doet de voormalig UFC-kampioen een voorstel.

UFC-legende met één oog

Jake Paul is bereid om Michael Bisping een miljoen dollar plus eventuele pay-per-view inkomsten te betalen als hij de uitdaging aangaat. Althans, als Michael Bisping een licentie kan krijgen. Voor de meeste oud-vechters is dat geen probleem, maar de Engelsman heeft een kleine afwijking waardoor dit lastiger is. Hij mist namelijk een oog, en uiteraard maakt Jake Paul daar grappen over.

Daar is Michael Bisping, zoals je hierboven kunt lezen, niet zo van gediend. Hij herinnert de YouTuber er nog even aan dat hij ook met één oog gewoon UFC kampioen werd en dat de vechtsport community hem respecteert. Twee dingen die Jake Paul volgens hem nooit gaat bereiken.

Jake Paul jaagt op UFC-vechters

In onderstaande korte video laat Jake Paul weten dat hij daar ook geen behoefte aan heeft. de YouTuber wil gewoon mensen irriteren en ongekend veel geld verdienen. Zo herinnert hij Michael Bisping eraan dat hij in slechts vijf gevechten meer geld heeft verdiend dan Bisping in zijn gehele UFC-carrière.

Het is niet voor het eerst dat Jake Paul het aan de stok heeft met een UFC-legende, maar alleen in het geval van Tyron Woodley kwam het ook daadwerkelijk tot een gevecht. Er is echter goede hoop dat ook de ruzie met Michael Bisping uitgevochten gaat worden in de ring.

Alle seinen op groen

De voormalig UFC-kampioen is al druk bezig om een licentie te krijgen. In zijn podcast Believe You Me laat Bisping weten dat hij al wat rondgevraagd heeft en dat het zeker gaat lukken. Bewijs daarvan deelde hij op Twitter. In onderstaande video zien we dat The Tsuut’ina Combat Sports Commission bevestigt dat zij het gevecht kunnen regelen.

Het is duidelijk dat Michael Bisping serieus geïnteresseerd is. Hij heeft zijn deel gedaan en legt nu de bal bij Jake Paul. De YouTuber heeft al een bedrag genoemd, maar zal dit nu officieel moeten maken. De kans dat Bisping akkoord gaat met het eerder genoemde bedrag is zeker reëel. Het huidige bod van Paul is namelijk het bedrag dat Michael Bisping in 2020 zelf eiste, maar wat toen geweigerd werd.

Of toch Conor McGregor?

Ondanks dat beide partijen geïnteresseerd zijn, is het altijd nog maar afwachten of het daadwerkelijk tot een gevecht gaat komen. Zo niet, dan heeft Jake Paul nog genoeg andere ijzers in het vuur. Zo deed hij onlangs Conor McGregor een bizar voorstel en probeert hij ook diens aartsrivaal Khabib Nurmagomedov te verleiden.

Zeven modellen die Jake Paul op zijn 25e al ex-vriendin mag noemen

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.