Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 14 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Jake Paul wil gevecht tegen Conor McGregor en doet UFC bizar voorstel

Na overwinningen op Ben Askren en Tyron Woodley heeft Jake Paul zijn zinnen gezet op een gevecht tegen een echte UFC-grootheid: Conor McGregor. Hij is zelfs bereid om dit te doen in de octagon en onder MMA-regels. De boksende YouTuber stapt daarmee uit zijn comfortzone, maar daar wil hij uiteraard wel wat voor terug.

Het is niet voor het eerst dat Jake Paul en Conor McGregor aan elkaar gelinkt worden. Dit is hun eigen schuld, want ze kunnen elkaar maar niet met rust laten. In het verleden kregen de twee het al regelmatig met elkaar aan de stok. Afgelopen weekend gebeurde dit opnieuw, en dat leidde zowaar tot een voorstel aan het adres van UFC-baas Dana White.

Jake Paul bekritiseert Conor McGregor

Het begon met een filmpje van Conor McGregor. Hierin zien we de voormalige UFC-kampioen zijn bokskunsten tentoonspreiden. Het zijn stoten die wij niet willen incasseren, maar Jake Paul is minder onder de indruk. De YouTuber bekritiseert McGregor’s techniek en noemt het een beschamende vertoning.

Jake Paul krijgt vervolgens bijval van Paul Malignaggi. Deze bokser was ooit trainingspartner van Conor McGregor, maar die relatie is inmiddels flink verslechterd. Malignaggi liet via Twitter weten dat Conor McGregor niets voorstelt. Uiteraard kan die Ier de kritiek van beide heren niet negeren. Hieronder zijn reactie.

Zo gaat er nog meer olie op het vuur. De enige manier om deze ruzie op te lossen, is een gevecht. Jake Paul lijkt daar meteen werk van te willen maken. In zijn volgende tweet richt hij zich namelijk tot de werkgever van Conor McGregor: de UFC. Hierin doet hij grote baas Dana White een voorstel.

Opmerkelijk voorstel voor UFC-gevecht

De YouTuber vraag in onderstaande tweet een deal voor één UFC gevecht zodat hij het op kan nemen tegen Conor McGregor. Wat daarbij opvalt zijn de eisen. De YouTuber wil bij een overwinning namelijk geen enorme zak geld, maar een grote verandering in de UFC. Als Jake Paul wint, moet de UFC akkoord gaan met een nieuw beloningssysteem en gezondheidszorg.

Ook bij een nederlaag denk Jake Paul niet aan zichzelf. In het geval dat hij verliest, doneert hij zijn inkomsten van het gevecht aan UFC-vechters die minder dan 50.000 dollar per gevecht krijgen. Ook belooft hij vanaf dat moment zijn mond te houden over de UFC.

Jake Paul’s anti-Dana White campagne

Vooral dat laatste zal Dana White wel zien zitten. Jake Paul heeft zich in het verleden al regelmatig negatief uitgelaten over de vechtsport organisatie. Hij richt zich hierbij vooral op de lage lonen, gebrek aan gezondheidszorg en de enorme inkomsten. In de ogen van Paul worden vechters onderbetaald en uitgebuit, terwijl Dana White zijn zakken vult. Hij maakte daar zelfs een nummer over:

Een makkelijkere manier om zijn grootste criticaster de mond te snoeren is er niet. Toch is de kans dat Dana White gaat reageren op dit aanbod erg klein, laat staan dat hij het accepteert. Jammer voor de fans, want we willen dat Jake Paul eindelijk eens een echte uitdaging voor zijn kiezen krijgt.

Zeven modellen die Jake Paul op zijn 25e al ex-vriendin mag noemen

Mogelijke tegenstanders

Op dat gebied is Conor McGregor overigens echt niet de enige optie. Er zijn nog genoeg andere vechters die Jake Paul het vuur aan de schenen kunnen leggen. Wij hebben er een aantal op een rij gezet.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.