Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Games 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony kiest nieuwe strategie en gaat PlayStation 5 zelf verkopen

Nog nooit was het zo moeilijk om een nieuwe console te bemachtigen als nu het geval is met de PlayStation 5. Sony’s nieuwe spelcomputer is niet alleen immens populair, maar ook nog eens zeer schaars. Hierdoor moet je als gamer messcherp zijn en iedere retailer nauwlettend in de gaten houden. Daar komt nu nog een partij bij, maar dat is verrassend genoeg juist goed nieuws.

Sony heeft besloten om de PlayStation 5 zelf direct te gaan verkopen aan de consument. In Amerika is dit al enige tijd mogelijk en nu kiest het Japanse bedrijf ervoor om dit verder te gaan uitbreiden. In een presentatie maakt Sony bekend dat ze ook direct zelf gaan verkopen aan consumenten uit België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Sony gaat de PlayStation 5 zelf verkopen

Dit is goed nieuws voor Nederlandse gamers die nog steeds geen PlayStation 5 thuis hebben staan, maar dat wel graag willen. Door derde partijen uit de keten te halen worden de lijnen korter. Dit betekent niet alleen dat de leveringssnelheid omhoog gaat, maar ook dat de prijs niet onnodig opgevoerd wordt. In theorie zou dit er dus voor moeten zorgen dat je de console sneller en goedkoper in huis haalt.

Een ander voordeel is dat je niet achteraan hoeft aan te sluiten bij de lange wachtrijen die veel retailers inmiddels hebben. Ook hoef je als je direct bij Sony bestelt geen PlayStation 5-bundel te kopen, maar kun je gewoon voor alleen de console kiezen. Bij veel retailers ben je vaak verplicht om voor een pakket te gaan met daarin extra’s die je misschien helemaal niet wil hebben.

PS5-schaarste is nog lang niet voorbij

Dit klinkt als goed nieuws voor alle PlayStation 5-jagers, en dat is het ook. Maar uiteindelijk gaat directe verkoop vanuit Sony het grootste probleem niet oplossen. Er is en blijft een gigantisch chip-tekort, dus de grote PS5-schaarste is nog lang niet ten einde. Onderaan de streep zul je dus nog steeds scherp moeten zijn en is ook een flinke dosis geluk nodig.

Sony deelt verontrustende update PlayStation 5-tekort

Sony denkt ondertussen na over innovatieve manieren om de productie een boost te geven, maar het gaat zeker nog wel tot 2022 duren voordat de PlayStation 5 gewoon in de schappen ligt.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.