Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Sony blundert opnieuw: gênante reclame PS5 snel offline gehaald

Sony heeft weer geblunderd met de Playstation 5. Blijkbaar is het ook voor de bedenkers van de PS5 erg moeilijk om de console op de correcte manier neer te zetten.

Ben jij een van de gelukkigen die een PS5 hebben bemachtigd? Dan is de kans groot dat je na het openen van de doos jezelf even achter de oren moest krabben. Menig gamer zet de Playstation namelijk ondersteboven neer.

Playstation 5 ondersteboven

Sony waarschuwt daarvoor, want het kan er onder andere voor zorgen dat de PS5 je schijfjes niet correct leest. Ach, die fout maak je één keer, en dan blijft je Playstation gewoon goed staan, zou je zeggen.

Helaas is het niet zo simpel, want ook Sony zelf gaat continu de fout in. Afgelopen december deelde de Nederlander Hermen Hulst, de grote baas van Playstation Studios, een tweet waarin een PS5 te zien was. Ondersteboven geplaatst.

Veel twitteraars wezen hem daarop, en vervolgens werd de tweet in kwestie razend snel offline gehaald. Vervolgens kwam er een nieuwe voor in de plaats, met de spelcomputer eruit geknipt. Ouch.

Opnieuw raak

Nu, een half jaar later, is het weer raak. Zelfs Sony raakt nog steeds in de war hoe je de Playstation 5 nou precies moet gebruiken. Op het officiële Twitter-account van de techgigant werd een vrij generieke promotievideo gedeeld, van een vader die zijn zoon naar bed brengt en vervolgens God of War aan het spelen is. Schattig.

Business as usual, tot een aantal van de 4.8 miljoen volgers van het account op begon te vallen dat de PS5 in de televisiekast ondersteboven staat. Opnieuw:

Sony Playstation 5 ondersteboven
Een screenshot van de video (Afbeelding: Sony)

Uiteraard is de tweet sindsdien offline gehaald.

Pinguïn

Je zou toch zeggen dat de megabudgetten die er in marketing gaan ervoor zorgen dat dit soort foutjes niet twee keer worden gemaakt. Ach, we hebben weer gelachen. Je kunt gelukkig je PS5 ook verticaal neerzetten, dan weet je zeker dat je goed zit.

Het is in ieder geval een probleem die je niet hebt met de Xbox Series X, een zwarte doos. Je moet er wat voor over hebben om een futuristisch design neer te zetten. Of, zoals John Oliver de PS5 noemde: “De PS5, of hoe het eruit zou zen als Apple een pinguïn zou ontwerpen.”

Tiener harkt meer dan miljoen binnen met doorverkopen PS5 (en meer)

Het kan echt: zo speel je PS5-games op je PS4

Reddit

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.