Noah Korevaar
Noah Korevaar Games 14 dec 2020

PlayStation-baas blundert en zet PS5 verkeerd neer (en zo moet het wel)

De Playstation 5 en de Xbox Series X zijn onder de motorkap zeer vergelijkbaar. Aan de buitenkant kon het verschil echter bijna niet groter zijn. Waar Microsoft met de Xbox Series X een subtiele zwarte doos uitbrengt die amper opvalt, is de PS5 een futuristisch ruimteschip. Dat helpt echter niet bepaald in het correct neerzetten van de console.

De opvolger van de Playstation 4 schreeuwt echt “GAMER”. Het ontwerp is controversieel, reusachtig en vooral uniek.

Playstation 5 zorgt voor verwarring

Door al die curves en futuristische lijnen is het helaas ook opvallend makkelijk om de PS5 verkeerd om onder je televisie te zetten. Wat de onderkant en wat de bovenkant is, is niet zo duidelijk als bij bijvoorbeeld de PS4.

Fans waarschuwden de afgelopen weken elkaar al op Twitter en Reddit: “Zet je PS5 op de juiste manier neer!” Dan kun je concluderen dat die mensen wel heel dom bezig zijn, maar die logica gaat helaas niet op, want zelfs een baas van Sony Playstation maakt die fout.

Playstation Studios-baas gaat de fout in

Hermen Hulst, Hollandse glorie en tevens de machtige eindbaas van Playstation Studios, deelde afgelopen weekend een video op Twitter. Daarin is te zien dat de Nederlander de nieuwe PS5-game Bugsnax speelt, terwijl zijn kat het televisiescherm aanvalt:

Sony Playstation 5
Een screenshot uit de originele video van Hermen Hulst (Bron: Hermen Hulst

Een grappige en luchtige tweet, die desondanks voor een hoop gedoe op Twitter zorgde. Oplettende volgers spotten namelijk dat Hulst zijn Playstation 5 ondersteboven heeft staan. Vervolfgens werd de video razendsnel verwijderd. Even later werd de video alsnog geplaatst alsof er niks was gebeurd, met, je raadt het al, de Playstation eruit geknipt:

Zo moet ‘t wel

Heel gek is de vergissing niet. De ‘verkeerde’ kant van de PS5 is namelijk vrijwel geheel plat, in tegenstelling tot de kant waarop je de console hoort neer te zetten. Sterker nog, de juiste manier voelt volgens sommige gamers niet logisch en intuïtief. Tot Sony waarschuwt voor grote resulterende problemen, lijkt daar ook weinig tegenin te brengen. Maar dat de baas van Playstation Studios zelf het verkeerde voorbeeld geeft, is een precedent waar het bedrijf duidelijk geen trek in heeft.

Voor de lucky lezers die al een PS5 hebben bemachtigd herhalen we nog eens de officiële instructies. Voor de goede orde, je hoort je Playstation op deze manier neer te zetten:

Sony Playstation 5
De correcte manier (Afbeelding: Sony)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Kotaku

Reageer op artikel:
PlayStation-baas blundert en zet PS5 verkeerd neer (en zo moet het wel)
Sluiten