Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Nu te streamen: Netflix gaat Marvel achterna met nieuwe superheldenfilm

Netflix pakt het anders aan dan Marvel en heeft How I Became A Super Hero gedropt. Een veelbelovende film uit een onverwachte hoek.

We zijn de afgelopen jaren overladen met superheldenfilms en series. Vaak uit de koker van Marvel, soms gebaseerd op de helden van DC maar bijna altijd Amerikaans. Hoe creatief Marvel Studios ook poogt te blijven: het woord eenheidsworst is een niet compleet onterecht labeltje.

Netflix gaat naar Frankrijk

Het reflecteert in ieder geval niet de internationale pracht en praal die de filmindustrie jaarlijks uitbrengt. Dat komt mede doordat er nou eenmaal megabudgetten nodig zijn om het visueel spektakel dat Marvel serveert te evenaren. Een kleine dramafilm is een stuk goedkoper om te produceren dan een VFX-achtbaanrit. Special effects dus.

Daar zijn budgetten voor nodig die doorgaans enkel in Hollywood te vinden zijn. Gelukkig probeert Netflix nu te bewijzen dat het ook anders kan. De streamingdienst heeft namelijk een superheldenfilm gedropt die weliswaar geproduceerd wordt met Amerikaans geld, maar zo Frans is als het maar kan.

How I Became a Super Hero

Dan hebben we het over How I Became a Super Hero (Comment Je Suis Devenu Super Heros), het regiedebuut van de Franse filmmaker Douglas Attal. De Netflix Original speelt zich af in Parijs, in een wereld waarin superhelden een belangrijk onderdeel vormen in de samenleving, en er alles aan doen om beroemd te worden.

Een drug die je superkrachten geeft dreigt echter voor chaos te zorgen. Het gevaarlijke goedje verspreidt zich over Parijs. We volgen Moreau & Schaltzmann, die alles op alles zetten om de zaak te onderzoeken en de drugshandelaars te stoppen. Daarvoor krijgen ze hulp van twee voormalige superhelden, Monte Carlo en Callista.

Trailer maakt indruk

Niet het meest originele plot, maar dat mag de pret niet drukken. How I Became a Super Hero ging vorig jaar al tijdens de herfst in première tijdens een filmfestival. Daar werd de actiefilm goed ontvangen, en de eerste internationale trailer maakt indruk. Het lijkt erop dat Netflix potentieel goud in handen heeft. Plus: het script is gebaseerd op een zeer goed gerecenseerd boek, van de Franse schrijver Gérald Bronner.

Marvel enigszins evenaren is echter niet genoeg: als superheldenfilm moet je anno 2021 echt jezelf onderscheiden met een unieke insteek. Hopelijk schiet Douglas Attal met zijn regiedebuut meteen in de roos. Je kunt het vanaf nu gaan ontdekken. How I Became A Super Hero is namelijk nu te streamen op Netflix. Check hieronder de eerste trailer!

Netflix superhelden film Marvel How I BECAME A SUPER HERO
⭐️ (Afbeelding: Netflix)

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.