Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 9 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Paul Verhoeven ontkent onthulling Sharon Stone over Basic Instinct-slipje

Iedereen kent de film Basic Instinct (1992) van Paul Verhoeven. Of beter gezegd: iedereen kent de scène waarin Catherine Tramell (Sharon Stone) wordt verhoord. Maar is zij er nou ingeluisd door de Nederlandse regisseur of niet?

Paul Verhoeven heeft voor het eerst gereageerd op het feit dat de inmiddels alweer 63-jarige Sharon Stone in 1992 erin zou zijn geluisd om de beroemde ondervragingsscène in film Basic Instinct zonder slipje te spelen. In haar biografie The Beauty Of Living Twice beweert de actrice dat er geen intieme lichaamsdelen getoond zouden worden, maar de 82-jarige Nederlandse regisseur herinnert zich dat heel anders. Tegenover Variety deed hij zijn weerwoord.

Paul Verhoeven: ‘Sharon Stone wist van het slipje’

“Ze wist exact wat we gingen doen en hoe we dat gingen doen. Ik vertelde haar dat het verhaal gebaseerd was op een vrouw uit mijn studententijd, die op feestjes regelmatig haar benen over elkaar sloeg zonder dat ze een slipje droeg. Toen een vriend van mij destijds tegen die vriendin zei dat we haar vagina konden zien, antwoordde ze: ‘Dat weet ik, daarom doe ik het juist’. Sharon Stone en ik bepaalden op basis daarvan dat haar personage Catherine Tramell dat ook zou doen,” aldus Verhoeven.

Sharon Stone beschrijft de situatie in haar biografie op een heel andere manier. Ze beweert dat Paul Verhoeven haar er min of meer toe gedwongen heeft. “We kunnen niks zien, maar je moet nu wel je slipje uittrekken, omdat de witte stof het licht reflecteert. En daardoor kun je zien dat je een onderbroek draagt”, zou hij gezegd hebben op de set van Basic Instinct. De Nederlandse regisseur ontkent dit stellig.

Ondanks Basic Instinct nog steeds een goede band

Ondanks hun verschillende herinneringen aan het iconische filmmoment, zegt Paul Verhoeven nog steeds een goede band met Sharon Stone te hebben. “We sturen elkaar zo nu en dan berichtjes en gaan prima met elkaar om. Daarbij heeft ze haar personage fantastisch neergezet.”

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.