Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Shang-Chi verslaat alle Marvel-films met recordscore onder publiek

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings doet het niet alleen goed onder critici. Sterker nog, het is de best beoordeelde Marvel-film ooit onder bioscoopbezoekers.

Wanneer een nieuwe film uitkomt, kijkt men reikhalzend uit naar de eerste reviews. Het is de makkelijkste manier om erachter te komen of een blockbuster het checken waard is. Of althans: om te ontdekken of de film in kwestie niet ontzettend belabberd is.

Critici vs. het publiek

Toch zit er vaak een gat tussen wat de critici concluderen en wat het grote publiek van een film vindt. Er zijn nou eenmaal films die vanuit het perspectief van recensenten niet veel soeps zijn, maar verrekte vermakelijk zijn als je je verstand op nul zet.

Of films die super knap gemaakt zijn, maar voor de doorsnee consument als een extreem lange en saaie zit uitpakken. De bekende website Rotten Tomatoes verzamelt gelukkig niet alleen alle recensies van critici, maar ook het grote publiek kan er een beoordeling achterlaten.

Natuurlijk zullen over het algemeen alleen de meest kritische of enthousiaste kijkers dat doen, dus de resulterende totaalscore moet je altijd met een korreltje zout nemen.

Marvel-ster Shang-Chi tackelt haters op sociale media met hilarische tweets

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Toch kun je als je naar de pagina van Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings kijkt één conclusie trekken.

Bioscoopbezoekers zijn enorm enthousiast over de nieuwe Marvel-film. Het gewaagde nieuwe hoofdstuk van het Marvel Cinematic Universe wist critici ook al te bekoren, met één van de hoogste gemiddelde beoordelingen van het MCU als resultaat.

Onder het publiek doet de film het nóg beter. Met een publieksscore van 98 procent is Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings namelijk onder bioscoopbezoekers de best beoordeelde Marvel-film. Ooit. Aller tijden.

Na meer dan 10.000 reviews van consumenten scoort de film een gemiddelde 4.8 uit 5. Slechts twee procent van alle consumenten is niet over de actiefilm te spreken.

Marvel-films verslagen

Met de resulterende score van 98 procent verslaat Shang-Chi Spider-Man: Far From Home (95 procent), Captain America: The Winter Soldier (92 procent) en Black Widow (91 procent).

“Shang-Chi verkent new cultural ground voor het MCU zonder iets van de actie, komedie en emotie te verliezen waar Marvel’s films om bekend staan,” zo luidt de consensus die Rotten Tomatoes opstelde voor de publieksscore.

Na Black Panther bewijst de film opnieuw dat het publiek juist open staat voor andere invloeden, culturen en nieuwe stijlvormen. De Aziatische cinema-invloeden waarmee Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings doordrenkt is weten duidelijk het publiek te bekoren.

Marvel Studios moet met de eindeloze barrage aan bioscoopfilms en nu ook Disney+-series ook wel voor meer diversiteit zorgen. Iets waar de fans duidelijk voor open staan, zo kunnen we nu wel veilig concluderen.

😁Ondertussen vermaakt hoofdrolspeler Simu Liu zich op sociale media uitstekend met het de draak steken met haters die verwachtten dat Shang-Chi zou floppen.

RT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.