Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 9 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Marvel-ster Shang-Chi tackelt haters op sociale media met hilarische tweets

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings is een verrassend groot succes. Hoofdrolspeler Simu liu viert op sociale media het succes met hilarische tweets, zelfspot en het de draak steken met haters.

Marvel Studios nam een risico door Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings eerder deze maand enkel in de bioscoop uit te brengen, zonder gelijktijdige Disney+-release.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

Zijn consumenten echt bereid massaal weer naar de bioscoop te gaan? Het antwoord blijkt een volmondige ja te zijn. Shang-Chi brak het eerste weekend meteen een bioscooprecord. Sterker nog, Sony koos er na dat nieuws zelfs voor om Venom: Let There be Carnage te vervroegen.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings verkent een compleet nieuwe hoek van het Marvel Cinematic Universe. En met verve. De Aziatische invloeden, van de manier van filmen tot de schitterende vechtscènes, waren overduidelijk.

Simu-Liu: van tweet tot Marvel-ster

Bronnen spreken al van plannen voor een Aziatisch equivalent van de Avengers. Voor het zover is kan de cast eerst feest vieren. Vooral voor Simu Liu is het megasucces onwerkelijk.

Hij vroeg in 2014 Marvel op Twitter om een rol. Destijds een haast lachwekkende vraag, een komische stunt. Nu, zeven jaar later, is hij een grote Marvel-ster.

Haters

De 32-jarige in populariteit geëxplodeerde acteur viert het succes van Shang-Chi al enkele dagen op sociale media. Daarbij komt een dosis humor kijken waar veel collega’s van Liu nog wat van kunnen leren.

Zo plaatste hij eerder deze week een screenshot van allerlei YouTube-video’s, met daar bovenop geplakt de tekst “LOL”. Het zijn namelijk allemaal sceptici en haters die de afgelopen weken voorspelden dat Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings compleet zou gaan floppen.

Shang-Chi and the legend of the ten rings Marvel Simu Liu
De story van Simu Liu (Afbeelding: @simuliu op Instagram)

Zelfspot en humor op Twitter

Sterker nog, Liu dook in zijn eigen archieven van tijden dat hij nog geen grote naam was, en dook een cliché stockfoto op die zeer toepasselijk is nu alle haters ongelijk hebben:

Hij heeft gelukkig nog genoeg zelfspot na het verrassende succes:

De acteur deelde op Instagram tevens een stukje kunst van meester-Photoshopper @BossLogic:

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.