Alrik de Jong
Alrik de Jong Televisie 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Arjen Lubach onthult nieuwe avondshow en de lat ligt hoog

Arjen Lubach heeft de naam van zijn nieuwe avond show onthuld. Het programma zou aanvankelijk in september dit jaar al op televisie verschijnen, maar de televisiemaker, artiest en cabaretier vroeg om uitstel aan de NPO.

Het programma voelde voor de programmamaker nog niet helemaal af, maakte de NPO tijdens de start van het nieuwe televisieseizoen bekend. “Hij legt de lat hoog, want het is een behoorlijke opgave: vier dagen in de week met humor je kijk op de werkelijkheid geven”, aldus NPO’s TV-directeur Frans Klein.

De Avondshow – met Arjen Lubach

Het nieuwe programma heet De Avondshow – met Arjen Lubach. Dat onthulde de programmamaker gisteren op Twitter. Het programma is vanaf maart 2022 van maandag tot en met donderdag te zien op NPO 1.

De Avondshow – met Arjen Lubach is de opvolger van Zondag met Lubach, een wekelijkse satirische nieuwsshow waarvan Lubach en zijn team afgelopen voorjaar de laatste aflevering maakten. Dat programma liep dertien seizoenen en won in 2017 de Gouden Televizier-Ring.

Spraakmakende items

Zondag met Lubach stond bekend om zijn spraakmakende items, zoals de video ‘Netherlands second’ en de Nieuwsuur-rap en items over de bio-industrie. En dan was er natuurlijk nog de rel rond de fabeltjesfuik.

Net als zijn vorige programma wordt ook De Avondshow – met Arjen Lubach uitgezonden door de VPRO.

Meest invloedrijke mediaman

In juli dit jaar werd Arjen Lubach uitgeroepen tot de meest invloedrijke mediapersoonlijkheid van Nederland. Niet zo gek, te weten dat veel van zijn items tot Kamervragen, boze bedrijven en imagoschade onder politici leidde. Hij stootte John de Mol, die jarenlang op op nummer één stond, van de troon. Daarop reageerde de programmamaker uiteraard op hilarische wijze.

Nummer drie in de DeMedia100 en direct ook de meest invloedrijke vrouw in de media werd dit jaar Eva Jinek. Zij wordt op de ranglijst gevolgd door Linda de Mol (plaats 5) en Chantal Janzen (plaats 7).

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.