Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Mercedes onthult elektrische G-Klasse met briljante SciFi-shortfilm

Jawel, er komt een elektrische Mercedes-Benz G-Klasse. De Duitse autobouwer heeft het de terreinwagen onthuld in een old school SciFi-shortfilm. De auto moet in 2022 al op de markt verschijnen.

Bij sommige auto’s kun je het gewoon niet voorstellen dat er een elektrische variant van uitkomt. Dat gevoel hadden wij ten onrechte bij de Hummer, Opel Manta en Ford Mustang. En om eerlijk te zijn ook bij de Mercedes-Benz G-Klasse. Maar niets is minder waar.

De elektrische Mercedes-Benz G-Klasse

De Duitse autobouwer heeft deze week de EQG Concept onthuld, en laat je niet misleiden door de naam. De elektrische terreinwagen komt er echt, en wel in 2022. Hopla, doorpakken.

De elektrische Mercedes-Benz G-Klasse is onthuld met een shortfilm die is gebaseerd een sciencefictionfilm uit de tijd dat er nog geen CGI bestond. Geniaal.

De EQG Concept is een off-road beest

Of je van de EQG Concept net zoveel mag verwachten als van bijvoorbeeld de AMG G 63 met een V8-motor? Je zou denken van niet, maar Mercedes-Benz beweert van wel. Volgens de Duitse autobouwer is de elektrische G-Klasse net zo’n off-road beest als zijn brandstof slurpende voorouders.

EQG Concept, elektrische mercedes benz g klasse, 2022, front
Ziet er niet verkeerd uit! (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Dit terreinwagen heeft vier motoren, voor ieder wiel eentje. Hierdoor heeft de elektrische Mercedes-Benz G-Klasse volgens de fabrikant een perfecte tractie en controleerbaarheid, met een maximaal koppel vanaf 0 toeren. Daar komt bij dat EQG Concept wordt uitgerust met een tweetraps transmissie.

Hellingen tot 45 graden

De wagen heeft door de positie van de accu’s, tussen de chassisbalken, een zwaar laagtepunt en kan hellingen tot maar liefst 45 graden beklimmen. Over actieradius et cetera is nog niets bekend. Meer specificaties vind je op deze webpagina van de Duitse autobouwer.

Welcome to the future! (Afbeelding: Mercedes-Benz)

Duisters zijn sowieso elektrisch aan het beuken de laatste tijd. Check ook de meest betaalbare elektro-auto ooit van Volkswagen, die eerder deze week werd onthuld.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.