Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 8 sep 2021
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen onthult betaalbare elektrische auto ID.LIFE

Volkswagen heeft de ID LIFE onthuld, een betaalbare elektrische auto die rond 2025 de weg op moet.

Tja, wat is betaalbaar? Goede vraag, maar de gemiddelde elektrische auto is dat in ieder geval nog niet. Toegegeven: de aanschafprijs daalt snel, maar de goedkoopste elektrische auto’s van nu beginnen net iets onder de 20.000 euro, maar die hebben niet bepaald een actieradius om over naar huis te schrijven. De meest betaalbare Volkswagen van nu is de Volkswagen e-Up met 250 kilometer actieradius, nog niet eens zo heel slecht. Die kost je 26.490 euro.

Volkswagen ID LIFE

De Volkswagen ID LIFE wordt in ieder geval de goedkoopste elektrische auto van de Duitse autobouwer ooit. De vanafprijs is 20.000 euro, eventueel oplopend tot 25.000 euro. En voor dat geld krijg je veel meer dan de e-Up.

volkswagen id life, meest betaalbare elektrische auto ooit, stuur
(Afbeelding: Volkswagen)

Zo is de actieradius van de Volskwagen ID LIFE 400 kilometer en beschikt de betaalbare elektrische auto over een 234 pk motor, waarmee hij in 6,9 seconden van 0 naar 100 kilometer sprint. De verdienstelijke actieradius dankt de wagen aan het 57 kWh-accupakket. En 10 minuten laden bij een snellaadstation is volgens de fabrikant genoeg voor 163 extra kilometers.

CEO Ralf Brandstätter zegt zich te richten op een jonge doelgroep. “Voor de klant van morgen gaat het niet alleen om mobiliteit, maar vooral om wat je met de auto kunt doen. De Volkswagen ID LIFE is ons antwoord.” De betaalbare elektrische auto moet in 2025 op de markt komen.

Goedkoopste elektrische auto van Europa

De ID LIFE mag dan de meest betaalbare elektrische VW ooit worden, qua prijs haalt de wagen het niet bij de goedkoopste elektrische auto van Europa. Dat is de Dartz FreZe Nikrob.

(Afbeelding: Volkswagen)

Meer informatie over de Volkswagen ID LIFE vind je hier.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.