Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's 31 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

De goedkoopste elektrische auto van Nederland lease je vanaf €99

Maak kennis met de Opel Rocks-e, volgens de fabrikant de goedkoopste elektrische auto van Nederland. Oké, hij gaat niet sneller dan 45 kilometer per uur, maar je mag de EV wel al rijden vanaf 16 jaar.

Bij Manners houden we van stijl, maar het moet tegelijk ook betaalbaar blijven. Daarom vind je naast onze reguliere artikelen en video’s ook af en toe een deal tussendoor. De Opel Rocks-e is echter geen deal, maar heeft gewoon een lage nieuwprijs én leaseprijs, al is het maar net hoe je het bekijkt.

Opel Rocks-e, een lieflijke EV voor 16 jaar en ouder

De Opel Rocks-e is een 100% elektrische CityCar, waar je dus vanaf 16-jarige leeftijd in mag rijden. Maar ook als volwassene is dit een ideale koop als je een elektrische auto alleen in de stad wil gebruiken. Zo mag je in Amsterdam bijvoorbeeld op veel plekken niet sneller dan 30 kilometer per uur rijden.

opel rocks-e goedkoopste elektrische auto nederland private lease vanaf 99 euro per maand
(Afbeelding: Opel)

De maximale actieradius van de goedkoopste elektrische auto van Nederland is 75 kilometer. Maar dit is het bereik volgens de fabrikant. In werkelijkheid zal het bereik van de Opel Rocks-e iets lager liggen. Hoe dan ook prima voor woon-werkverkeer van dorp naar dorp of dagelijks stadsvervoer. In 4 uren en 20 minuten is de accu 100% opgeladen.

Goedkoopste elektrische auto van Nederland

Volgens de fabrikant is de Opel Rocks-e de goedkoopste elektrische auto van Nederland. Er zullen, helemaal tweedehands, misschien goedkopere zijn te vinden, maar wat betreft private lease achten we de kans klein. De voordeligste versie, Electro genaamd, koop je voor 8.699 euro of lease je vanaf 99 euro per maand.

opel rocks-e goedkoopste elektrische auto nederland private lease vanaf 99 euro per maand
(Afbeelding: Opel)

De Opel Rocks-e Electric Tekno of Electric Klub, twee modellen met iets meer opties, koop je beide voor 9.499 euro en lease je vanaf 109 euro per maand. Een vergelijkbaar model voor een vergelijkbare prijs is de Citroën Ami, die in 2020 werd onthuld. Die was aanvankelijk nog goedkoper, maar de optie van een private lease voor 20 euro per maand is in Nederland niet meer te vinden.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.